Инвестиции в миналото с грижа за бъдещето

Животът

26-09-2014, 00:26

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Астрологична картина на деня - 26 септември

Слънце във Везни, Луна във Везни

В петък ще можем да наблюдаваме и преживеем пълната палитра от заложените в Новолунието тенденции. Тригонът между Юпитер и Уран вече е факт, лунният сърп вече е видим на небосвода, а контактът между Луната и Меркурий ще загатне за препятствията и възможностите, пред които пъргавият фокусник обмисля да ни изправи по време на ретроградната си фаза.

Юпитер в Лъв подхранва ентусиазма и надеждите, и дава широко поле за изява на творческата енергия. Уран, от своя страна, ще ни помогне да открием и изявим онези свои качества, които подчертават уникалността ни и ни помагат да се самоопределим. Заедно те генерират идеи и възможности, целящи да разбият стереотипите и да ни предложат да изпробваме нови сфери за изява и разгръщане на личния потенциал, излизащи извън обичайната програма за  реализацията му. Мащабните замисли, родени от тях сега, много скоро ще се превърнат в амбициозни проекти, когато Марс се присъедини към огнения дует в началото на октомври, за да добави лична инициатива, желание и възможност за конкретни стъпки за тяхното осъществяване. Много е важно сега да си позволим да рискуваме с нови гледни точки и да не се страхуваме от това, че те променят някои от досегашните ни представи. Промяната със сигурност е благоприятна и би могла да ни издигне на качествено ново равнище било то в материален или интелектуален аспект.

Растящата Луна, разбира се, ще подкрепи надеждите за по-добро бъдеще, генерирани от големия огнен тригон. Тя ще ни помага да използваме позитивните тенденции и ще ни предлага да търсим помощ и подкрепа за тях в общуването, обмена на информация, нови перспективни познанства и съвместно обсъждане на идеи и планове. Днес контактът й с Меркурий може да намери проявление във важни делови срещи и въобще обмен на интересна информация, която може да повлияе съществено на бъдещите ни планове. Новите делови партньорства и съюзи със сигурност ще повлияят благоприятно на делата ни. Но все пак не бива да забравяме и за капаните, заложени в ретроградната примка на Меркурий. Далеч не всички ще бъдат склонни да заявят открито своите намерения и цели, било то от предпазливост или недостатъчна яснота. И въпреки че нямаме основание да тълкуваме липсата на откритост като недобросъвестност, следва да имаме едно на ум по отношение на постигнатите сега споразумения.

Не така стои въпросът с контактите, които подновяваме по една или друга причина. Ако трябва да съчетаем привидно противоположните тенденции, указани от големия огнен тригон и растящата Луна от една страна и ретроградната примка на Меркурий от друга, ще получим следната формула на успеха: завръщането към миналото, към подновяването на стари връзки и контакти ще обезпечи пътя на новите идеи. Някои от тях сами по себе си ще внесат обновление и възможност за бърз старт и реализация на проекти и намерения, възникнали в предходните месеци и дори години.

Здраве, хранене и красота
Подчертаното акцентиране върху принципите на зодиакалния знак Везни указва благоприятен период за покупки и действия, свързани с красотата, модата и имиджа. Съответно, от онова, което направим в този момент, за да се погрижим за външния си вид, зависи успехът ни в социума. Затова днес не пестете време и средства за себе си. Посетете салон за красота, консултирайте се със съответните специалисти, за да осигурите адекватни грижи за кожата и косата си. Не забравяйте да се погрижите и за гардероба си.