Цветан Цветанов: Държавата и общините трябва да работят заедно

Новините

24-09-2014, 14:43

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Приоритет в управленската програма на ГЕРБ е магистрала "Хемус"

Община Бяла е доказателство за добрите резултати при координация между местната и държавната власт. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, който посети Бяла и заедно с кандидати за народни представители и водача на варненската листата на ГЕРБ Лиляна Павлова разгледа античната крепост на нос Св. Атанас. Сред официалните гости бе и областният координатор на ГЕРБ-Варна и кмет на морската столица Иван Портних. 

Кметът на Бяла Анастас Трендафилов подари на Цветан Цветанов и Лиляна Павлова юбилейни плакети за 30-годишнината от обявяването на Бяла за град. Това бе жест на благодарност за оказаното съдействие на правителството на Бойко Борисов при възстановяването на пристанището, което бе опустошено през февруари 2012 г.

"Преди 3 години кметът търсеше съдействие от държавата, която трябваше да подпомогне общината с 1 млн. лв. след бедствието", разказа Цветан Цветанов и отбеляза усилията на Лиляна Павлова като министър на регионалното развитие и благоустройството. "След намесата на Павлова бе осъществено и прехвърлянето от държавна в общинска собственост на имот, който е част от пристанището, за да може общината да кандидатства по европейски проект за изграждането на национално рибарско пристанище", припомни Цветанов.

Специално внимание бе отделено и на раннохристиянската крепост на нос Св. Атанас. "Горда съм, че Община Бяла осъществи успешно проект за 5 млн. лв. за туристическа атракция. Отблокирайки еврофондовете, се надявам да продължим проектите за благоустрояване и модерна градска среда, каквато заслужава целия регион. Приоритет в управленската програма на ГЕРБ е и магистрала "Хемус", която ще допринесе за развитието на туризма и ще осигури за Северна България повече инвестиции за икономически растеж", коментира Лиляна Павлова.

Цветан Цветанов засади в парка край археологическия комплекс две иглолистни дръвчета. Инициативата е част от националната кампания на ГЕРБ по залесяване.

Цветанов обеща и съдействие за ремонта на 95-годишното читалище в село Царевци. Заместник-председателят на ГЕРБ кандидатите за народни представители от варненска листа на присъстваха на честването на 95-годишнината на Народно читалище "Христо Смирненски" в село Царевци, Община Аврен. Покривът на читалището се нуждае от спешна реконструкция. За целта ще са необходими около 300 000 лв. Имено тях обещават да осигурят от ГЕРБ. 

"Запазването на българската духовност и бит е много важно, за да могат младите хода да помнят корените си и да се връщат към тях", заяви в обръщението си към жителите на Царевци Лиляна Павлова. Тя изрази надежда, че с подкрепата на държавата и с европейската солидарност малките населени места ще подобрят своята инфраструктура и ще се създадат по-добри условия за живот.