Черно море започва своя поход в турнира за Купата на България

"Моряците" гостуват на Созопол

Отборът на Черно море започва днес своя поход в турнира за Купата на България. "Моряците" гостуват на Созопол днес от 16 ч. в мач от 1/16-финалите на надпреварата и ще бъде ръководен Георги Игнатов. Наставникът на варненци Никола Спасов няма проблеми с контузени или наказани футболисти освен оперираните Бакари и Дани Георгиев. Треньорът вече сподели, пред varnautre.bg, че ще даде почивка на някои от футболистите, които имат записани повече игрови минути в мачовете от първенството до момента. Спасов разполага точно с 18 футболисти за мача със Созопол, с които гостува на Славия при победата с 3:1 за първенство.

На вратата за първи път като титуляр се очаква да започне Илко Пиргов. А централните бранители Слави Сталев и Живко Атанасов, които изгледаха последните няколко мача на своя тим от скамейката по всяка вероятност ще се появят в игра.

В щаба на Созопол пък са убедени, че тимът има сили да отстрани Черно море. Срещата пропускат контузените Станимир Митев, Тихомир Кънев, Деян Хаджиев и Илиян Шерденов. Входът на „Арена Созопол“ ще е свободен, а премиите за евентуален успех срещу "моряците" днес ще са завишени. В тима на Созопол играят двама юноши на Черно море. Това са Илиян Капитанов и Георги Радев, които определено ще са мотивирани да се представят на ниво срещу родния си клуб.

Вероятни състави:

Созопол: Теменлиев, Радев, Делчев, Катаранков, Янчев, Мустафа, Георгиев, Капитанов, Баев, Стефанов, Цеков

Черно море: Пиргов, Станчев, Ж. Атанасов, Сталев, Венков, Буркхардт, Дос Сантос, Расим, Д. Атанасов, Коконов, Живко Петков (Китанов, Александров, Котев Райков, Божилов, Манолов, Матиа).