Фенове в ареста след Спартак - Левски

Полицията иззела транспаранти с нецензурно съдържание, предотвратила бой между агитките

Двама фенове са в ареста след двубоя от 1/16-турнирите за Купата на България между Спартак 1918 и Левски. Момче на 18 години и жена на 30 години са задържани във Второ РПУ заради използване на пиротехнически средства, докато са били на стадиона, съобщиха пред Varnautre.bg от полиция. Те са били прибрани веднага след края на срещата.

По всяка вероятност става въпрос за привърженици на отбора домакин, тъй като през целия мач от сектора с агитката на Спартак летяха бомбички.

Разбра се още, че от полицията не са допуснали на стадиона транспаранти, които са били приготвени специално за мача с Левски. Причината е, че те са били с нецензурно съдържание, разбра varnautre.bg. Между тях обаче е имало и знамена на Спартак, които също не са допуснати да се вкарат на стадиона.

Преди двубоя пък органите на реда са осуетили бой между двете агитки. Ултраси на Спартак са опитали да нападнат фенове на Левски пред входа за гости, но полицията се е намесила и е разпръснала развилнелите се привърженици. Хвърчали са бутилки и камъни в двете посоки, споделиха пред Varnautre.bg очевидци.