Спартак разгромен от Левски с 1:7 (видео и снимки)

Юноша на Черно море бележи за "соколите"

Отборът на Спартак 1918 загуби от Левски с 1:7 в 1/16-финален мач от турнира за купата на България. Срещата се игра на Стадион "Спартак", а домакините не успяха да се противопоставят на своя съперник. Все пак варненци успяха да реализират гол, който падна в самия край на срещата. Почетното попадение за домакините вкара юношата на Черно море Диян Малчев. Това е второ попадение за Спарак от началото на сезона, след като първото попадение бе отбелязано в мача за първенство срещу Симитли. С хеттрик за гостите пък се отличи юношата Божидар Краев, за който това бяха първи попадения. Така "сините" не успяха да изравнят най-убедителната си победа на този стадион - 7:0, на 11 май 2005-а за първенство. Тогава хеттрик реализира Чиликов, а Домовчийски заби петия гол. Днес Домо отбеляза шестия.

В състава на домакините Златко Янков е направи само една промяна от последния двубой – на вратата бе предпочетен Филип Димитров, вместо Ивайло Крушарски. Николай Чипев пък игра зад изнесения в атака Огнян Стефанов, а двойката опорни халфове бе Никола Яначков - Красимир Илиев.

Треньорът на „сините“ Георги Иванов пусна в средата на терена Мирослав Иванов-Деко, който е възстановен от контузията, както и куп младоци и резерви. От основния състав на гостите излезе само Антонио Аниете. За първи път титуляри са юношите Галин Ташев и Божидар Краев.

Съперниците играха на тежък и наводнен терен, тъй като от снощи във Варна валеше дъжд. Около 100 души в агитката на домакините бурно подкрепиха своите и скандираха против ръководството. Те издигнаха плакат: "Ветерани - предатели".

В 8-ата минута Мирослав Иванов откри с глава за гостите, след като бе оставен непокрит до малкия пеналт и насочи без проблем кълбото в мрежата след вдигане от аутлинията на Прохаска - 0:1. В 10-ата минута от фаул Чипев завъртя топката с левачката край стената, но тя профуча край дясната странична греда. В 24-ата минута Радослав Цонев вкара втори гол за Левски. След кратко меле топката бе върната от Краев и Цонев я насочи с нисък шут от дъгата на пеналта в долния ляв ъгъл - 0:2. Малко след това гостите се разминаха с трето попадение. Вратарят Димитров изби дар на Огнянов и след последвалото центриране Велев шутира от въздуха в аут. В 40-ата минута касическата преднина на Левски стана факт. Разписа се втори юноша на клуба - Божидар Краев, който подобно на Цонев прати кълбото по земя от дъгата в долния ляв ъгъл, но с левия крак - 0:3. Това бе гол №1 на Краев за родния му клуб.

В 53-ата минута той опъна мрежата за втори път, след като засече пас отляво на Антон Огнянов - 0:4. В следващите минути Филип Димитров спаси удари на Велев - с глава, и резервата Домовчийски.

В 61-ата минута домакините стигнаха до първото си положение за гол. Влезлият Станимир Димитров се възползва от грешка на Ташев, нахлу мощно в пеналта и шутира. От ръцете на вратаря Наумовски топката се отби от напречната греда.

В 73-.ата минута резервата Владислав Мисяк направи 0:5. Халфът насочи в мрежата избитата от Филип Димитров топка след ниско центриране на Пламен Крумов. 3 минути по-късно Мики Орачев проби и върна от аутлинията към Домовчийски, който отклони топката в мрежата за 0:6. В 89-ата минута Божидар Краев оформи своя хеттрик с левачката след пас на Огнянов - 0:7. В даденото двеминутно продължение Диян Малчев вкара с нисък шут гола на честта за домакините - 1:7.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Спартак 1918: Ф. Димитров, Маринчев, Донев, Тодоров, Събков (69-Орлинов), Чипев, Илиев, Радулович, Яначков (46-Ст.Димитров), Пл.Иванов (46-Малчев), Стефанов

Левски: Наумовски, Орачев, Огнянов, Краев, Прохаска (58-Крумов), М.Иванов (66-Мисяк), Аниете (58-Домовчийски), Р. Цонев, Ташев, Димов, Велев

Съдии: Валентин Вълков (Пловдив), Атанас Бозев (Пловдив), Стефан Димитров (Карнобат)

Жълт картон: Велев, Димов

Стадион "Спартак", 450 зрители.

ВИДЕОРЕПОРТАЖ