Красен Кралев: Съдбата ми е свързана с Черно море и съм горд с това (видео)

Спорт

23-09-2014, 15:37

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Председателят на федерацията по футзал е номиниран за председател на сдружението от клубове

Красен Кралев става шеф на сдружението на спортните клубове "Черно море". Той бе представен като кандидат за поста днес от зам. председателя на сдружението Симеон Варчев, председателят на експертния съвет Емил Нейков и членът на УС Бончо Бонев.

На среща с клубовете в сдружението представихме кандидатурата, припомнихме помощта, която Кралев винаги ни е оказвал, обясни Емил Нейков. От членуващите в сдружението 13 клуба, 10 подкрепили този избор. Три от тях все още не са дали отговор, защото трябва да се допитат до членовете си и се очаква това да стане до дни.

"Миналата година получих покана да заема този пост, но решихме, във връзка със 100-годишнината на ССК "Черно море", Симеон Варчев да запази поста си. Сега отново ми бе отправени предложение и приех. Имам голям опит в спортния мениджмънт, знам какви са проблемите на клубовете и смятам, че мога да помогна те да бъдат решени. Има доста сериозни казуси, свързани със залата, където са необходими намирането на средства за реконструкцията й. Не само на покрива, който тече. Има и други казуси, свързани с материалната база. Знаете, че в годините на икономическа криза пари се намират трудно, но смятам, че бих могъл да се справя и да поема тази отговорност. Черно море ми е на сърцето. Свързан съм с този клуб от дете. Бил съм състезател, спомосъществувател, ръководител - съдбата ми е свързана с Черно море и съм горд с това", каза Кралев.

Той сподели още, че инвестиции, за който и да е клуб, се търсят по два начина - от федерацията за съответните клубове и за сдружението - чрез договори за спонсорство и реклама, където Кралев има голям опит. "25 години работя в сферата на рекламата. Не е тайна, че години наред съм осигурявал спонсорски договори на националния отбор по футбол, включително и предпоследния - с "Капа". Екипировката им бе подсигурена от мой клиент, така че имам възможности, познати и контакти. Ще се запозная в детайли за нуждите, които има всеки клуб поотделно. Ще решаваме проблемите по важност", категоричен бе Красен Кралев.