Жандармерия, СПООР и частни охранители пазят Спартак - Левски

Спорт

22-09-2014, 10:56

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицията във Варна на крак за Спартак - Левски

На Коритото очакват организирани мощни протести от трибуните от страна на ултрасите на "соколите"

50 полицаи, от които 17 жандармеристи и 17 от СПООР, са ангажирани за опазването на реда по време на мача от 1/16-финалите от Купата на България между Спартак 1918 и Левски. Двубоят е утре от 16 ч. на стадион "Спартак". Ангажирани са и 20 частни охранители на СОД 64, както и две кучета.

На Коритото очакват организирани мощни протести от трибуните от страна на ултрасите на "соколите" и именно затова ръководството взема мерки за предотвратяване на евентуални размирици преди, по време и след срещата. Феновете на Спартак пък продължават да се събират по форуми и чрез агитационни клипове в социалните мрежи, но засега не се знае каква ще е тяхната бройка. Очаква се по традиция те да влязат на стадион "Спартак" в 15-ата минута.

Както вече писахме, от полицията очакват около 700 "сини" фенове да пристигнат на Коритото. Най-малко два автобуса пълни с ултраси от култовата фракция "София Запад" също ще присъстват на двубоя.

Припомняме, че след направения оглед на стадион Спартак през миналата седмица хората, които ще охраняват срещата бяха установили, че Коритото е в окаяно състояние и това ще е проблем за нормалното провеждане на двубоя. Клетката за гостуващата агитка и голяма част от трибуните бяха пълни с късове бетон, които в определен момент могат да полетят към терена. След направените предписания ръководството на спартаклии взе мерки и тези проблеми вече са отстранени. Освен това, в края на миналата седмица шефовете са превели парите по сметката на полицията, които са необходими за охраняване на двубоя.

От Левски са заявили, че за срещата ще присъстват 10 официални лица, които ще бъдат настанени в ложите. Те ще бъдат пазени от частна охранителна фирма.