Спешна помощ до всяко населено място

Животът

21-09-2014, 20:42

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Полицаите трябва да пазят хората, а не Парламента, заяви днес в Суворово Лиляна Павлова

ПП ГЕРБ не дели общините на „наши” и „ваши” и Суворово е пример за това, защото в общината се реализираха много проекти с подкрепата на правителството на Бойко Борисов. Готови сме да довършим проектите за развитие на ВиК-сектора, като разчитаме на европейската солидарност, защото можем да отблокираме европрограмите. Това заяви водачът на варненската листа на ПП ГЕРБ Лиляна Павлова в Суворово, където представи управленската програма на партията.

„Знаем, можем и искаме да направим България по-добро място за живеене, но затова ни е нужна Вашата подкрепа”, каза по-рано тя в обръщение към жителите на Въчли дол. „За разлика от БСП ние няма да вдигаме данъците. Смятаме, че с по-ниските данъци ще дадем възможност на икономиката да заработи. От стабилната икономика зависи и актуализацията на пенсиите”, обясни Павлова. По думите й „за да се изградят канализация и водопроводи, Европа трябва да ни освободи парите, които спря заради некадърното управление на предишните управляващи”.

„В земеделието трябва има баланс”, категорична бе водачката на варненската листа и обясни, че ГЕРБ предвижда смяна на подхода в тази сфера. „Вече ще има достатъчно средства за животновъдство, за пчелари, за зеленчукопроизводство, защото субсидиите ще се предоставят за произведена продукция, а не на декар например, както е сега", обясни водачът на варненската листа. Павлова уточни, че младите фермери, които искат да се занимават със земеделие и са до 40 години ще имат допълнителни възможности за финансиране по линия на мярката за тяхното подпомагане.

„Програмата за развитие на селските райони дава огромни възможности, но не и когато проектите се трупат на едно диванче и се разпределят от едно семейство”, припомни Павлова пред суворовци и се ангажира ГЕРБ да гарантира по-справедливо разпределение на земеделските субсидии и повече стимули за младите фермери.

Павлова постави акцент и върху реформата в сферата на здравеопазването, която да гарантира Спешна помощ до всяко населено място. „Трябва да спрем агонията с направленията за лекари. Ще направим здравната реформа така, че да се сложи край на източването на Здравната каса”, закани се водачът на варненската листа.

Сред приоритетите в управленската програма на ПП ГЕРБ водачът на листата открои и борбата с битовата престъпност. Павлова заяви, че няма нужда полицаите да стоят пред парламента. „На нас там не ни трябват, те трябва да са при хората, където има голяма битова престъпност”, категорична бе Павлова.

Запазване на най-ниските данъци и стимули за бизнеса в подкрепа на икономиката набеляза още Павлова и обърна специално внимание на магистрала „Хемус”. „Тя може да бъде напълно изградена в рамките на 4 години. Нейното строителство е важно за цяла Северна България, която сега е в по-неизгодна позиция спрямо южната част на страната”, мотивира се Лиляна Павлова.

Красимира Анастастова, дългогодишен училищен директор в община Долни чифлик, се ангажира, че образованието ще бъде сред приоритетите на ПП ГЕРБ. „Всичко в управленската програма на партията е реално постижимо. Не даваме обещания, които не можем да изпълним”, категорична бе Анастасова.

„Не обещаваме милион и едно работни места, най-малкото защото няма толкова безработни, но политиците, които агитират с подобни послания, явно не знаят това”, допълни Павлова.