Новият шампион по бийтбокс на България е студент от Икономическия (видео)

В Beatbox Batlle се опитаха да подобрят рекорда за най-масово изпълнение на бийтбокс

Новият шампион по бийтбокс на България за 2014 година е KillaBee или иначе казано Галин Ненов. Той е студент 3 курс в Икономически университет-Варна, а е роден в с. Дончево, близо до Добрич.

KillaBee влезе в битка с на 60 родни бийтбоксъри в тазгодишния, осми поред национален шампионат, който се проведе в събота в София пред Паметника на Съветската армия.

Водещи бяха Печенката и Кукушев, а специални гости - председателят на BBN Билоу и шампионът на Испания Литос. По време на състезанието Skiller опита да подобри Световния рекорд на Гинес за най-масово изпълнение на бийтбокс (4695 души), в който беше включена и публиката. Предстои обработка на данните от организаторите и оценка на Гинес.

Публиката, гласувайки в специалното фейсбук приложение, и жури в състав: Skiller, RedOne и представител на спонсора, селектираха 16 участници в Първи кръг, след което се проведоха директните елиминации, за да класират 8-те най-добри за Големия финал.

Шампионът Галин Killabee Ненов получи правото да участва на Световното първенство по бийтбокс в Берлин през 2015, също микрофон AKG и 1500 лв. Втори се класира Денис Христов, ученик в 12 клас от Бухово, а третото почетно място с 500 лв. награда остана за Александър Димитров-BigAlio от Харманли.

Вижте и чуйте KillaBee на финала