Запазваме най-ниските данъци в Европа

Новините

21-09-2014, 12:00

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Основен приоритет на ГЕРБ е и увеличаване на помощите за първо, второ и трето дете

Основен ангажимент на ПП ГЕРБ ще бъде запазване на най-ниските данъци в Европа, включително и 10% плосък данък. Това каза Лиляна Павлова, водачът на варненската листа на ПП ГЕРБ, при среща с жителите на община Долни Чифлик. Тя подчерта, че в условията на криза не бива да има увеличение на данъците, защото това е важно за икономиката- устойчивост и стабилност за фирмите, които осигуряват работни места. Лиляна Павлова каза още, че е необходимо Европа да вярва на страната ни и да имаме работеща икономика.

„Ние знаем накъде искаме да поведем държавата и имаме много ясна управленска програма, която можем да започнем да реализираме веднага, ако имаме мнозинство в парламент”, каза Лиляна Павлова след като представи основните моменти в управленската програма на ГЕРБ и нейните приоритети.

Недостиг на финансиране има в много сектори – енергетика, здравеопазване и образование. За сектор здравеопазване управленската програма на ГЕРБ предвижда въвеждането на диагностично - свързаните групи, за да се спре източването на здравната каса; по добра лекарствена политика; конкуренция и реални цени на лекарствата; реформа в Спешната помощ – въвеждане на парамедици в екипите и лекар във всяко населено място.

По отношение на социалната политика и пенсионната система Лиляна Павлова посочи, че партията поема ангажимент да запази постепенното индексиране на пенсиите, но за увеличаване на пенсиите и по-висока индексация е необходима работеща икономика. В управленската програма на ГЕРБ е заложено въвеждането на тридетен модел, които предвижда увеличаване на финансовата помощ за първо, второ и трето дете, което ще даде ход на решението за демографския проблем. След трето дете финансовата помощ ще намалява. По отношение на хората с репродуктивни проблеми ГЕРБ предвижда създаването на без лимитен фонд за нуждаещите се.

„Ще продължим да работим и в посока за подобряване на пътната инфраструктура” и допълни, че основен приоритет за варненска област е изграждането на автомагистрала „Хемус”. Ще бъдат вложени усилия и към подобряване на инфраструктурата в малките населени места и по-конкретно за община Долни чифлик, това е пътният участък Старо Оряхово – Гроздьово. Лиляна Павлова допълни, че за това е необходими отблокиране на европейските програми. През следващия финансов програмен период България има възможност да разполага с 15 млрд. евра. Ще се работи и в посока подобряване на водопровода и канализацията в Долни чифлик, както и строителството на пречиствателни станции, където е необходимо. Управленската програма не ГЕРБ предвижда създаването на три нови министерства - на туризма, енергетиката и икономиката. Павлова призова избирателите да гласуват за силна и стабилна държава и за по-доброто бъдеще на България с номер 9 в интегралната бюлетина.