ГЕРБ отвори мобилни приемни във Варна

Новините

20-09-2014, 19:46

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Кандидат-депутатите търсят решение на проблемите на хората по селата

Изнесени мобилни приемни във всички райони на Варна организира ГЕРБ във Варна. „Хората проявяват голям интерес. Притеснени са за състоянието, в което се намира в момента България, но смятат, че ГЕРБ има експертния потенциал да рестартира икономиката и да стабилизира държавата”, сподели Павел Христов, кандидат за народен представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна. По думите му варненци ценят високо откровеността, с която кандидатите за народни представители от партията подхождат към тях. „Не даваме обещания, които са неизпълними, а набелязваме необходимите мерки, за които ГЕРБ има ясна визия как да бъдат изпълнени и как ще гарантират желаната от всички промяна”, уточни на свой ред колегата му от листата Калин Калевски. 

Междувременно продължава обиколката на кандидат-депутатите от ГЕРБ във всички населени места във Варненско. 

Надя Георгиева беше днес с хората от варненската местност "Боровец".
„Запозната съм с това, че проблемът с водоснабдяването и канализацията засяга хората, които живеят тук. Надявам се, че той може да бъде решен с евросредства“, каза тя. На срещата присъства и Деян Янчев от варненската листа. От двамата кандидат-депутати хората поискаха съдействие за разрешаването на най-наболелите проблеми – уличното осветление, тротоар за движение по главния път, намаляване цената на билета на обслужващата линия от градския транспорт и липсата на водоснабдяване.

Само стабилно управление може да доведе до развитие и растяща икономика, обърнаха се към жителите на селата от община Аксаково кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Варна Красен Кралев и Николай Костадинов. Те се срещнаха с хора от селата Въглен, Яребична, Куманово, Орешак, Осеново, Климентово и Генерал Кантарджиево. 

Основните проблеми, които представиха пред кандидатите за народни представители местните хора, бяха свързани с пътната инфраструктура и недостатъчния общински бюджет за поддържането на читалищата. Много е важно ГЕРБ да има мнозинство в парламента, за да се подобри развитието на селските райони, коментираха народните представители от варненската листа и обещаха съдействие на хората за проблемите, които ги измъчват.
"България има само един път напред - пътят на европейското развитие. Следвахме тази посока досега, ще вървим към нея и занапред. Целите пред нас са да дадем сигурност за функциониране на държавата, като стабилизираме институциите и възстановим посоката на европейското ни развитие", коментира Красен Кралев. Николай Костадинов акцентира, че стабилността означава сигурност, както днес, така и в следващите години. "Стабилността на държавата, което е основна цел на ПП ГЕРБ, ще даде възможност на хората да планират живота и развитието си - както своето, така и на децата си", заключи Костадинов.

ПП ГЕРБ ще продължи своята политика в подкрепа на развитието на модерно земеделие и пазарно ориентирани, конкурентоспособни земеделски стопанства. Един от ключовите приоритети в управленската ни програма е повишаване доходите на земеделските производители. Това коментира по време на посещението си в с. Петров дол, община Провадия кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Десислава Бонева. На срещата присъстваха и кандидатите от варненската листа д-р Руслан Тошев и Пейчо Бюлбюлев.
Хората от провадийското село се оплакаха, че субсидиите, които достигат до местните земеделски производители, са крайно недостатъчни. Те споделиха, че настояват за облекчаване на режимите за земеделските производители, както и за това да им бъде осигурен по-лесен достъп до институциите. "Тази година наводнението съсипа цялата ни реколта. Зеленчуците ни са унищожени, гроздето - също", оплакаха се хората.
Безработицата, блокираните европроекти заради спрени еврофондове, и ниските пенсии бяха другите най-коментирани теми по време на срещата. Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Десислава Бонева обясни на местните хора, че една от основните цели, заложени в управленската програма на партията, е България да си върне доверието от страна на европейските институции. "За програмния период 2014-2020 страната ни има на разположение 32 млрд. лв., които при добро управление, могат да се превърнат в ключов ресурс за модернизация", коментира Бонева.

Ще се борим да направим България добро място за живеене, стабилна и силна държава. Това е правилният път, чрез който бихме могли да върнем младите хора, които напускат страната и отиват да работят в чужбина. Това коментира кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова по време на среща с жители от с. Старо Оряхово, община Долни Чифлик. На срещата присъства и кандидатът за народен представител Живко Петров.
Хората в селото споделиха пред кандидатите от варненската листа че най-голямата им болка е масовото изселване на техните деца зад граница, за да издържат семействата си. Другият проблем, който жителите на Старо Оряхово поставиха пред Анастасова и Петров, бе свързан с ниските пенсии.
"За да привлечем чужди инвеститори, за да извадим българската икономика от колапса, в който е в момента, и да върнем младите хора у нас, е необходима стабилна държава. Само така ще можем да подобрим доходите си, така ще има възможност за създаване на повече работни места", коментира Анастасова. И акцентира, че един от основните приоритети в управленската програма на ПП ГЕРБ е продължаване на реформите в осигурителната система, като целта е да бъдат осигурени по-високи доходи от пенсия.
Анастасова и Петров посетиха и селата Горен чифлик, Венелин и Пчелник (община Долни Чифлик), където също се срещнаха с граждани. Анастова разговаря с хора и в селата Цонево и Сава, община Дългопол, където бе и кандидатът за народен представител Пламен Манушев. Проблеми с инфраструктурата и безработицата бяха основните теми, които местните коментираха с кандидатите за народни представители. В с. Цонево хората се притесняват, че 50 деца не могат да бъдат обхванати в местната детска градина и настояват да бъде изградено допълнително крило. Те обясниха, че средства за нов корпус са били подсигурени в края на мандата от управлението на правителството на Бойко Борисов, но по-късно кабинетът "Орешарски" пренасочил парите за изграждане на укрепителна стена в с. Медовец. Пламен Манушев и Красимира Анастасова, изтъкнаха пред местните жители, че изборите на 5-и октомври са решаващи не само за държавата, за да може да излезе от кризата, но и за малките общини. "Ниската избирателна активност ще даде предпоставка купените гласове да решат съдбата на страната и децата ни, затова всеки глас е важен", заключи Анастасова.