Виртуозният пианист Людмил Ангелов свири безплатно за варненци

Варна Лайф

20-09-2014, 12:18

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

20 септември, 19:00 ч, Основна сцена на театъра

Виртуозът Людмил Ангелов ще гостува на 20 септември в родния си град Варна. Прочутият в цял свят пианист ще е солист на XVI концерт "Шалом и приятели", който всяка година еврейската общност във Варна подарява на жителите и гостите на града.

В събота от 19 часа на Основна сцена в театъра маестро Ангелов и Варненският камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев ще поднесат на публиката коктейл от класика и филмова музика. В програмата са включени Симфония №4 и Концерт за пиано и оркестър №1 от Менделсон, музиката от филма "Списъкът на Шиндлер" и няколко изненади.

Входът за концерта е свободен.

Людмил Ангелов от години живее в Испания. Концертира и води майсторски класове по цял свят. Роден е във Варна, в семейство на музиканти. Негов баща е големият наш диригент Михаил Ангелов. На първия урок по пиано обаче го води баба му.

Той завършва Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София. Негови учители са Виктория Спасова, Людмила Стоянова и феноменалният пианист и педагог Константин Станкович.

Людмил Ангелов е отличен с награди от международни конкурси, в това число "Виртуози на клавирната музика" (Чехия, 1973), Сенигалия (Италия, 1976), "Фредерик Шопен" (Полша, 1985), Международен конкурс Палм Бийч (САЩ, 1990) Piano Masters (Монте Карло, 1994) и World Piano Masters Tour (Франция, 1997).

Популярен в цяла Европа, САЩ, Южна Америка, Хонг Конг, Корея и Тайван, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, концерти c камерна музика и е солирал с всички български и с много реномирани чуждестранни оркестри, под диригентството на музиканти от ранга на Лорънс Фостър, Джеймс де Прист, Жан-Бернар Помие, Maрк Aндре, Фьодор Глушченко, Джордж Пехливанян, Жoзeп Понс, Педро Халфтер, Енрике Гарсия Асeнсио, Руслан Райчев, Михаил Ангелов, Емил Табаков, Георги Димитров, Владимир Гяуров, Росен Миланов и др.