Мариан Вълев си идва за благотворителна прожекция на "Лов на дребни хищници"

Варна Лайф

20-09-2014, 12:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

20 септември, 19:30 ч, зала "Европа", ФКЦ. Вход свободен

Актьорът Мариан Вълев ще открие благотворителната кинопрожекция на българския игрален филм "Лов на дребни хищници", който тази събота ще бъде завъртян във Варна в подкрепа на висшето образование на студенти в неравностойно положение по инициатива на Фондация "Св. Св. Константин и Елена".

Мариан Вълев играе една от главните роли във филма, а варненската публика ще има възможност да се срещне с талантливия актьор не само на големия екран, но и на живо в 19.30 часа, преди началото на прожекцията на "Лов на дребни хищници" в зала "Европа" на Фестивалния и конгресен център.

В събота ще видим на големия екран "двете лица" на Мариан Вълев, който играе Синатра - трагичен образ, в който доброто и злото са в сблъсък. С други думи ще видим актьора в ролята и на добро, и на лошо момче. С участието си във филма на Цветодар Марков, през 2010 година Мариан Вълев направи голямото си завръщане в българското кино след дълга пауза и живот в чужбина, които предприе след дебюта си във филма "Граница" (1994). Актьорът напомни за себе си по най-убедителния начин, печелейки наградата за главна мъжка роля на 29-тия фестивал на българския игрален филм "Златна роза" във Варна.

След изявата си в "Лов на дребни хищници", Мариан Вълев добави към библиографията от филми с негово участие "Кецове" (2011) и "Корпус за бързо реагиране" (2012). Огромен успех за актьора беше играта му в телевизионния сериал "Под прикритие" (2011 - 2014), където го видяхме в образа на Куката. През тази година Мариан Вълев зарадва и театралната публика с моноспектакъла "VIP" по текст и драматургия на Ерик Богосян.

В рамките на прожекцията всеки, който иска, може да подкрепи дейността на Фондация "Св. Св. Константин и Елена" в полза на децата в неравностойно положение. Дарителските кутии ще бъдат поставени на Билетния център и пред зала "Европа" на ФКЦ.