Провидент Файненшъл България отбелязва една година на местния пазар

Компанията стартира национална телевизионна рекламна кампания през септември и очаква да достигне покритие в цялата страна до 6 месеца

На 17 септември компанията за потребителски кредити Провидент Файненшъл България отбеляза една година присъствие на българския пазар. Провидент е част от of International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на потребителски кредити, листван на Лондонската фондова борса и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа.

Компанията стартира своя бизнес в България през септември 2013 г. и вече има клиентско портфолио от над 5000 активни клиенти, които са обслужвани от девет клона и повече от 300 служители и независими кредитни консултанти. Провидент очаква да постигне национално покритие през март 2015 г., като вече има работещи клонове в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Велико Търново, Плевен и Русе.

"Нашата инвестиция в България е базирана на гъвкав бизнес модел, който се използва от 130 години. Искаме да покажем как една компания може да бъде успешна като изгражда устойчив и етичен бизнес, акцентира върху нуждите на своите клиенти, отговаря на най-високите стандарти при обслужването на клиентите си и спазва изцяло всички законови изисквания", каза Щепан Попелка, главен оперативен директор на Провидент Файненшъл България.

Първоначалната инвестиция за стартирането и развитието на бизнеса в България до момента възлиза на 6.7 млн. лева. Компанията планира да инвестира 12 млн. лева до края на 2014 г. и да обслужва около 100 хил. клиенти при достигане на пазарна зрялост чрез мрежа от клонове, като работи с над 1200 служители и самонаети кредитни консултанти.

"Адаптирахме прозрачно нашите продукти, така че да отговарят на новите законови изисквания и се радваме да съобщим, че взехме решение да стартираме национална телевизионна рекламна кампания. Това е доказателство за развитието ни до момента и за нашия ангажимент да инвестираме дългосрочно в България и да улесняваме ежедневието на нашите клиенти като им предлагаме прости, прозрачни и персонализирани финансови решения", добави Щепан Попелка.

Провидент Файненшъл България специализира в предоставянето на малки краткосрочни потребителски кредити и предлага напълно избираема услуга "Кредит у дома" за бързо доставяне на необезпечени парични кредити директно по домовете на клиентите чрез мрежа от независими кредитни консултанти, които след това ги посещават, за да събират вноските по кредита. Една от основните новости, които Провидент внася на българския пазар на потребителски кредити, е фактът, че компанията не наказва клиентите си за закъснели плащания.

"За разлика от повечето други кредитори, ние ясно обясняваме на нашите клиенти какви са таксите ни преди те да подпишат договор и в случай, че се озоват в затруднено положение, можем да работим заедно с тях, за да намалим вноските им или да отложим плащанията за няколко седмици докато те разрешат проблемите си. Това не оскъпява цената на кредита, така че ако един клиент не може да плати, ние поемаме отговорността за това, че не можем да съберем отпуснатия кредит", каза главният оперативен директор на компанията.

Провидент има дългогодишна практика да допринася със значителни бюджети и човешки ресурси за развитието на социално отговорни програми и да инвестира в проекти за финансова грамотност. В момента компанията разработва подобна програма в България, която се фокусира върху насърчаването на финансовата грамотност и образование за хора от всички възрасти и различни среди. Освен инициативата за финансова грамотност, Провидент направи дарение от 10,000 евро за хората в засегнатите от наводненията региони във Варна и североизточна България. Дарението беше направено към Българския червен кръст и Фондация "Помощ за благотворителността в България" през юни 2014 г.

За Провидент Файненшъл България

Провидент Файненшъл България е част от Интернешънъл Пърсънал Файненс (IPF), водещ международен доставчик на потребителски кредити, листван на Лондонската фондова борса и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. Провидент Файненшъл България специализира в предоставянето на малки краткосрочни потребителски кредити и предлага избираема услуга за бързо доставяне на необезпечени парични кредити директно по домовете на клиентите чрез мрежа от независими кредитни консултанти. Групата на IPF има над 2.6 милиона клиенти в цял свят и освен в България, има успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.