Телата на изчезналите поляци изплуваха край Царево

Крими

19-09-2014, 10:48

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Друг удавник край Калиакра обърква версиите за 26-годишния Макс и 23-годишната Джоана, които са в неизвестност след нощно къпане на Златни пясъци

Два трупа в напреднал стадий на разложение са изплували и са шокирали хората в Царево и Поморие. На ужасяващата гледка се натъкнали случайни минувачи, които съобщили на тел. 112 за находката. В момента транспортират телата за аутопсия, те са на видима възраст около 25 г. Предстои да бъдат извършени ДНК-проби за установяване на самоличността на удавниците, съобщава бургаският сайт "Флагман".

Предполага се, че останките са на двамата поляци, които изчезнаха в нощта на 6 септември в Златни пясъци и до момента са в неизвестност. Телата са стигнали до Южното Черноморие, носени от силното обратно течение, чиято посока е от север на юг, коментират запознати. Изчезването на двамата поляци е забулено в мистерия. Частни детективи от родината им разследват случая, предполага се, че са убити.

26-годишният Макс и 23-годишната Джоана пристигат в България с група от 25 души същия ден. Настаняват се в хотел “Златен рог” на Златни пясъци и още същата вечер отиват на дискотека. Заедно с група свои сънародници купонясват в клуб “Мъпет”.

Според очевидци, те тръгнали към плажа, за да посрещнат изгрева на слънцето. За последно са видени в 2 ч срещу 7 септември. Според други, студентите отишли на нощно къпане, което е завършило с фатален край.

Тялото на млада жена изплува в град Царево на 200 км южно от курорта, където Джоана беше отседнала, а останките на млад мъж бяха открити на брега в Поморие. Засега обаче самоличността на удавниците е неизвестна.

В същото време друо тяло беше намерено в съвсем обратна посока - край Калиакра. Според д-р Димитър Димитров, шеф на “Съдебна медицина” в МБАЛ в Добрич това може да е изчезналият на Златните Макс. “Бащата на момчето дойде и взехме генетични проби. Най-вероятно ще се окаже, че удавникът е синът му”, обяснява лекарят прд "24 часа".

Припомняме, че трупът бе открит от рибар в залива на 11 септември. Той бе силно разложен и отначало се предполагаше, че е престоял поне месец във водата.

Предположението, че става въпрос за изчезналия Макс бе отхвърлено от криминалисти, които твърдят, че удавник от Златни пясъци би трябвало да изплува в южна посока, а не далеч на север. Даже предполагат, че става дума за удавник от румънска територия. Но на ръката на жертвата имало оранжева пластмасова гривна като в “Златен рог”.