Общината плати за учебни помагала за 200 деца от "Аспарухово"

Мисия Варна

17-09-2014, 19:14

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Парите са по програмата за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи и в неравностойно социално положение

Инициатива за подпомагане на деца от семейства, пострадали от наводнението през юни, организират дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в община Варна и районната администрация в "Аспарухово".

За 200 малчугани и ученици вече са осигурени тетрадки, химикали, цветни моливи и други пособия, чрез програмата на община Варна за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи и в неравностойно социално положение. Помагала за възпитаниците на подготвителните групи и учебници за деца от първи до седми клас включително са осигурени от държавата. Общината ще подпомогне учениците от 8-ми до 12-ти клас като осигури безплатни учебници по договорите, които има с издателства и чрез Общинския педагогически информационен център.

Всички деца ще получат и индивидуални хигиенни комплекти и лакомства, а семействата - санитарни и хигиенни материали. Организацията по раздаването на пособията ще бъде в район "Аспарухово", а на учебниците - в училищата, където вече е създадена организация от ръководствата.