Закопчаха измамник, печелил от "бързи кредити"

Крими

16-09-2014, 15:15

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

За година измамил над 15 човека и спечелил над 5000 лева

28-годишният П.Г. е задържан заради измами с "бързи кредити". От май 2013г. до април 2014 г. мъжът, който е криминално проявен, е заблудил над петнадесет човека и е спечелил от от престъпната си дейност над 5 000 лв., информират от полицията.

П.Г. е публикувал в интернет обява за отпускане на "бързи кредити". Посочвал, че кандидатът за кредит трябва да изпрати на определен имейл адрес сканирано копие на личната си карта, трудов договор, номер на банкова сметка и да заплати такса в размер на 400 лв., като изпрати сканирано платежното нареждане. Впоследствие, след като получи сумата, лицето преустановявало кореспонденцията, не отпускало желания кредит и усвоявало паричната сума чрез транзакция.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен IP – адреса и номера на сметката, на която се превеждат сумите, както и номерата и титуляра на дебитните карти, с които са усвоени сумите. П.Г. е извършвал измамите от дома си. При извършените процесуално - следствени действия е иззета компютърната конфигурация, използвана от лицето, два рутера и 4 дебитни карти, с които са извършвани тегленията на получените от кандидатите за кредит суми.