Покриват игрищата и кортовете на стадион "Спартак"

Спорт

16-09-2014, 12:58

Снимка:

varnautre.bg / Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Регистрираха клуб по тенис Спартак (Варна)

Двете игрища с изкуствена трева и четири от шестте тенискорта на стадион "Спартак" ще бъдат покрити до 15 ноември. Това разкри управителят на комплекса Боян Колев пред медиите днес.

"Преговаряме с лизингова фирма за балони и е въпрос на месец-два да покрием кортовете и футболните терени. Това ще ни осигури целогодишно използване на комплекса и ще улесни работата на децата през зимата“, смята Колев. Той разкри още, че след като базата е изградена вече е регистриран и клуб по тенис Спартак (Варна), който до месец трябва да получи лиценз от федерацията. Главен треньор в клуба е Красимир Станев.

"Вече сме привлекли първия си състезател – Симон Антъни Иванов. На базата тренират 120 деца, и след като вземем лиценз, ще започнем да подбираме момчета и момичета от 6 години. Ще ги учим не тенис, а след години целта ни е да гоним високо спортно майсторство“, допълни Станев.

Колев се похвали пред медиите, че клеят на кортовете им е най-добър във Варна, а базата е направена по световни стандарти, макар и по-семпло, с модерно озвучаване на всички кортове и уютни съблекални. Скоро ще има и масажна маса и ще се предлагат масажи.

"Заслугата за прекрасната база е на Спортен комплекс "Спартак" АД с мажоритарен собственик "Инжстрой Инженеринг", още две фирми и 34 % участие на общината“, напомни Колев.

Директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Лилия Христова изрази задоволство от начинанията на собствениците на комплекса и клуба. „Наш приоритет е децатга да започват да спортуват в ранна възраст, което се получава тук. Така се приобщават към спорта и се отделят от вредни навици, с които се борят родители и общественост. Бюджетът за спорт в общината около 1 млн.лева и поощряваме дейността на клубове като СК Спартак“, заяви г-жа Христова.

Базата безвъзмездно ще се използва от тенисисти на Спортно училище „Георги Бенковски“, а за любители цената е 15 лева за час на корт. Деца в групи плащат по 10 лева, а таксата за индивидуално обучение е 30 лева за 60 минути.