Рибарският бранш се нуждае от държавна подкрепа и работещи европрограми

Животът

15-09-2014, 15:00

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

За да има стабилна икономика, трябва да има работещи европейски програми, от които да се възползва и рибарският бранш. Това коментира пред жители на Белослав кандидатът за народен представител от варненската листа на ПП ГЕРБ Пламен Манушев. Заедно с останалите кандидат-депутати от региона Красен Кралев, Благой Иванов, Валери Колев и Пламена Василареас той бе гост на рибния фест, който се проведе в града. По инициатива на общината и под мотото „Гмурни се във вкусното приключение” в Белослав се организира промоционална кампания на риба и рибни продукти, която се реализира с финансиране от Европейския фонд за рибарство. 

„Браншът се нуждае от държавна подкрепа, защото през изминалата година управляващите не направиха нищо за изграждането на рибарските пристанища в Бяла и Каварна например, нито за реализацията на проектите за създаване на местни инициативни рибарски групи”, коментира вицеадмирал о.р. Пламен Манушев. Той припомни, че рибарите в местността „Траката” във Варна са потърпевши от заменките на тройната коалиция. „След дълги съдебни спорове правителството на ГЕРБ успя да защити имота от 45 дка и той бе върнат на държавата, но кабинетът Орешарски не направи нищо за останалите 27 дка, върху които е разположено рибарското селище „Траката”, отчете Манушев.
Жителите на Белослав изказаха благодарност за реконструкцията на пътните отсечки Варна – Белослав и Варна – Езерово, финансирани от правителството на ПП ГЕРБ и в частност със съдействието на бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, която е водач на варненската листа на партията. Висока оценка от гражданите получи и водния цикъл на Белослав, тъй като тази седмица бе пусната в експлоатация новоизградената водопроводна мрежа в с. Страшимирово, финансирана по линия на Програмата за развитие на селските райони.