Силна музика взриви квартала около блока на Марешки

Мисия Варна

12-09-2014, 13:48

Снимка:

n/a

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Заведение в новопостроената кооперация остави без сън съседите

Новооткрито заведение тормози живущите в района на Макдрайв. Кръчмата е в новия блок на бул. "Владислав Варненчик" No 108 във Варна, който неотдавна беше построен от бизнесмена Веселин Марешки по договор с Общината. "Селската кръчма", както я квалифицира подалата сигнала гражданка, е отворила врати буквално преди ден.

"Възмутена съм. Не сме спали цяла нощ, а днес сме на работа. Силната музика продължи до 2 ч. след полунощ, въпреки неколкократните молби към управителя на заведението. Един час след затварянето пък се чуваха крясъци, пиянски викове, въртене на гуми от автомобили и какви ли не още звуци", сподели читателката.

"Звънях и в полицията, а от там ми обясниха, че "не могат да нарушават работното време на заведението", каквото и да означава това. Живущите в четирите 16-етажни блока трябва да се съобразяват с работното време на тази "селска кръчма". А с нашето работно време някой ще се съобрази ли? Не сме спали цяла нощ. И това е само първата работна вечер на заведението. Как изобщо са им разрешили да правят кръчми между четири блока. От силния шум кънти всичко. Тази вечер Варна стана Европейска столица на културата за 2014 г.".

Споделеното от друга читателка, която живее в съседен блок, на 10 етаж испалнята й гледа към булеварда, а не към въпросното заведение е още по-образно: "Чуваше се така, все едно Орлин Павлов - водещият на откриването, ми беше в спалнята".

Заведението е разположено в подблоковото пространство, което би трябвало да е паркинг за живущите, но е превърнато в търговски площи. Според съседите там бил планиран медицински център, но такъв така и не бил оборудван, а вместо това били подредени маси за заведение, има и офис на банка. Къде ще паркират обитателите на 115-те апартамента в новия блок не се знае и кварталът, в който и без това е задръстено от коли, е настръхнал.