Училищатa и градинитe в "Аспарухово" - готови за първия учебен ден

Мисия Варна

12-09-2014, 12:07

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Приключени са и строително-ремонтните дейности по възстановяването на един от най-пострадалите обекти в района – ЦДГ №17 "Валентина Терешкова"

Всички общински училища и детските заведения в квартал "Аспарухово" са възстановени след водното бедствие и са готови да посрещнат своите възпитаници на 15-ти септември, съобщиха от общинската дирекция "Образование, младежки дейности и спорт".

Приключени са и строително-ремонтните дейности по възстановяването на един от най-пострадалите обекти в района – ЦДГ №17 "Валентина Терешкова". В централната сграда на приземния етаж и в двора на детското заведение са извършени изкъртване на стари мазилка и фаянс, подмяна на фаянс и теракота, пребоядисване на помещения, изграждане на окачена канализационна система, възстановяване на ел. захранване и птоставяне на ел. бойлери в котелното, нова тротоарна и ударо-поглъщаща настилка на детските площадки, изграждане на отводнителна система на двора, подмяна на дограма – врати и прозорци на приземен етаж, подмяна на и обезопасяване на ограда.

Подменено е и оборудването на приземния и първи етаж със занималните за децата, на перално и гладачно помещение, складови помещения, котелно помещение, обзавеждането с мебели на помощните помещения в приземния етаж, обзавеждането с нови легла и гардеробчета на двете групи на първия етаж, подменени са мебели и постелки.
Днес от РЗИ- Варна, са взети проби от водата, резултатите трябва да са готови в понеделник. Ако качеството отговаря на здравните изисквания, градината ще започне нормална дейност, а родителите ще бъдат информирани да подготвят медицинските изследвания на децата.