Полицията издирва двойка поляци, изчезнали на Златни пясъци

Крими

11-09-2014, 18:57

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отишли да се къпят и повече никой не ги е видял, съобщиха от полицията

Поляци – момче и момиче са изчезнали безследно в нощта на 6 срещу 7 септември, съобщи БЛИЦ. Йоана и Макс дошли на почивка на Златни пясъци.

От посолството на Полша в България разпространиха на сайта си снимка на изчезналите младежи и молят за помощ в издирването им.

"Ако някой има информация за Йоана и Макс, нека да се свърже с нас, на тел. 112 или да уведоми полицията". За случая е уведомено и нашето външно министерство.

Йоана и Макс са били отседнали в тризвездния хотел "Златен рог". Момичето е на 23, а момчето на 25 години. Пристигнали са на 6 септември в рамките на група от 25 души с полската туристическа агенция "OIS" и веднага са тръгнали по кръчмите, разказват служители в хотела.

По данни на очевидци полските туристи са били обилно почерпени с алкохол още на излизане от хотела. Официално от "Златен рог" пазят мълчание по случая.

Поляците се забавлявали в дискотека "Мъпет", след което потеглили към друго заведение. Макс и Йоана изчезнали, след като се отклонили от групата и поели към плажа.

Шефът на варненската полиция Николай Калчев обясни, че младежите са отишли да се къпят и повече никой не ги е видял. Не били гаджета, както се твърдеше в първоначалните информации, а само приятели.

Полицията ги е обявила за общодържавно издирване. Тече процедура по обявяването им и за международно издирване. Шефът на водното спасяване във Варна Лавренти Силов заяви, че не е получавал информация за издирване на удавници. Полицията обаче нищи версия именно за удавяне на двамата полски младежи.