"Ислямска държава" заплаши да избива служители на Twitter

Заради това, че социалната мрежа блокира акаунтите им

"Ислямска държава" заплаши, че ще започне да избива служители на социланата мрежа Twitter. Недоволството на групировката избухна заради това, че социалната мрежа започна да блокира техните акаунти, чрез които пропагандират екстремизъм и публикуват видеа с екзекуции.

Чрез акаунт на дъщерната им организация "Завоеватели на Ерусалим" терористите призоваха да бъде атакувана централата на Twitter в Сан Франциско, предаде The Independent. "Ръководството на Twitter трябва да знае, че ако не прекрати действията си срещу нас, ще превърнем войната ни с него от виртуална в реална", се казва в едно от съобщенията.

В друго ислямистите предупреждават служителите на социалната мрежа: "Всеки служител на Twitter трябва да има предвид, че всеки момент на вратата на дома му може да го очаква убиец". От централата на социалната мрежа реагираха на заплахите със засилване на мерките за безопасност в компанията. Правоохранителните органи пък са предприели разследване с цел установяване самоличността на авторите на заплахите.