Шишковата градинка и 16 км велоалеи стяга общината

Мисия Варна

10-09-2014, 09:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Намериха мъртъв клошар на Шишковата градинка

Строителството на велоалеите започва скоро, Шишковата градинка трябва да е с нов облик догодина

Ремонт на Шишковата градинка започва община Варна. Прогнозите са тя да е с нов облик до средата на следващата година."Възложил съм провеждането на конкурс за естетизация на Шишковата градинка - това е емблематично за Варна място и трябва да изглежда по съответния начин", съобщи кметът на Варна Иван Портних в отговор на варненец, който алармира за състоянието на градинката.

"Постоянно има клошари, цигани, алкохолици и представители на дребен криминалитет. И стават все повече, там им е базата. Там ядат, пият, пикаят, къпят се, спят, бият жените си, бият се помежду си. Продават крадени неща - и на мен са предлагали не веднъж. Разбиват автомобили и апартаменти. Чупят пейките, напикават се докато спят на тях. гнусно е да седнеш на любимата ни Шишкова градинка", алармира варненецът. Той настоява там да патрулира полицейска кола, която да проверява криминалния контингент. "Ако трябва през 2 часа да ги проверяват, те сами ще избягат", предложи недоволният гражданин.

"По отношение на действията свързани с полицията - това не е в правомощията на общината, но ще се опитам да проведа разговор с ръководството на ОД на МВР", посочи кметът.

Той обяви още, че община Варна скоро започва строителството на 16 километра велоалеи. "Върви процедурата по избор на изпълнител. Велоалеите са важни за Варна. Надявам се скоро да имаме необходимите условия и сигурност за любителите на велотранспорта, посочи още кметът.