140 униформени вардят Черно море и ЦСКА във Варна

ВИДЕО: От полицията определиха двубоя като рисков, като се има предвид размириците по време на последния двубой между двата тима във Варна

Засилени мерки за сигурност ще има на предстоящия мач от 8-ия кръг на "А" група между Черно море и ЦСКА в събота. 140 полицаи, 30 от които жандармеристи, ще пазят реда преди, по време и след двубоя на стадион Тича, съобщиха за varnautre.bg от пресцентъра на полицията. Очакванията на органите на реда за мача с Черно море във Варна да пристигнат около 2000 привърженици на ЦСКА.

От полицията определиха двубоя като рисков, като се има предвид размириците по време на последния двубой между двата тима във Варна.

Припомняме, че фен на Спартак Варна бе замесен в основата на боя между агитките на Черно море и ЦСКА през . Привърженикът на "соколите" е бил в сектора на гостуващия отбoр, и когато е видял феновете на Морето, си е вдигнал фланелката и показал на гърба си, татуирана голяма емблема на Спартак Варна, разказаха тогава пред varnautre.bg очевидци.

В последствие се стигна до ръкопашен бой пред входа на гостите, като след намесата на органите на реда двете агитки бяха разделени. Тогава започнаха да прелитат камъни и бутилки в двете посоки, а "армейските" фенове изкъртиха оградата на стадион Тича и влязоха в ръкопашни схватки с полицията. Имаше и пострадали. ЦСКА отнесе парична санкция в размер на 3000 лв, а освен това клубът бе задължен от БФС да плати щетите след мелето между двете агитки.