Новият областен: Търсим компромисен вариант за колите в Морската

Мисия Варна

09-09-2014, 16:24

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ревизията в Областна управа продължава

Новият областен управител Стоян Пасев е направил тристранна среща с кмета и собственици на имоти в Морската градина по въпроса за движението на коли в Морската градина, съобщи днес самият той в ефира на Дарик радио.

"Има 2-3 много добри идеи за решение на казуса", сподели Пасев. "Има държавна земя и можем да предоставим територия за паркинг на подходяща площ. Статутът на една от алеите, на която се разположени повечето заведения, може да се промени на улица. Движението в Морската с коли създава трудност, аз също имам деца и го знам. Ще намерим компромисен вариант", убеден е областният управител.

Пасев коментира, че според него обжалването на кметските решения от страна на бившия областен управител Иван Великов може би е продиктувано от различията в политическата принадлежност на ексгубернатора и кмета Иван Портних. "При мен това не може да е проблем, тъй като нямам политическа принадлежност. По-добре е трудностите да се решават, отколкото да се влиза в безумни спорове".

Ревизията в Областна управа продължава, каза още Пасев и разкри, че ексгубернаторът Иван Великов е отдал на концесия за 10 години няколко склада, в които се съхраняват и разпределят изборни материали и документи.

"В момента правим ревизия на тези складове, в които пристигат изборните материали. Те са отдадени на концесия на частни фирми за 10 години. До края на месеца ще има резултат от проверката и ревизията няма да създаде трудност за провеждането на изборите. Въпросът е дали е било рентабилно да се предоставят тези места. Прокуратурата има копие от всички преписки, като за момента съм спрял всички обявени процедури, докато не направим ревизия на старите", обясни губернаторът.

Вече са установени някои нередности в работата на Великов и са отменени няколко търга поради нецелесъобразност, заяви Пасев.

Относно позицията си срещу ЕРП-тата, мобилните оператори и монополните дружества, Пасев коментира, че се е заканил на всички монополи, тъй като това е основен проблем в България. "Прочел съм правомощията си и на първо време ще водя разговори с управниците на тези фирми, за да се подобри обслужването на гражданите. Един от най-наболелите въпроси е бавното сключване на окончателни договори за присъединяване към мрежата. Двама от кметовете на нашата област имат проблеми с включване на помпени станции към мрежата, тъй като отговорите от Енерго-про се бавят вече 4-5 месеца".

Областният се е запознал в детайли със състоянието на деретата и водоемите в областта. Пасев призна, че все още има непочистени дерета, но мерки ще бъдат взети, увери той. Сформирана е междуведомствена комисия, която ще анализира и опише проблемните места.