Търсят се педиатри и сестри за социален проект

Животът

09-09-2014, 14:35

Снимка:

n/a

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По проект "Общностен център за деца и семейства" на Община Варна

Община Варна удължава срока за набиране на кандидати за позиция "лекар-педиатър" и "медицинска сестра" по проект "Общностен център за деца и семейства – Варна", за предоставяне на услугата "Здравна консултация за деца". Заявка за участие в предварителния подбор може да бъде подадена до 17 часа на 23 септември.

Кандидатите за позиция "медицинска сестра" трябва да отговарят на следните изисквания: да са физически лица; да имат висше образование – завършена образователна степен професионален бакалавър или средно специално медицинско образование – медицинска сестра; да имат професионален опит не по-малък от 1 година в областта на здравните дейности; да познават нормативната уредба в областта на здравната грижа за деца; да притежават компютърна грамотност; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер; да не са служители в държавна, областна или общинска администрация; да не са участвали в разработването на проект "Общностен център за деца и семейства - Варна" на община Варна.

Ще се счита за предимство наличието на практически опит в работата с уязвими деца и семейства или предишно изпълнение на проекти в областта на социалните услуги за деца и семейства, здравеопазването, образованието, предучилищната подготовка или социалното включване на деца и семейства в риск. Познаването на местните уязвими общности, техните културни особености и език, също се смятат за предимство.

Минимален едногодишен опит като педиатър се изисква за кандидатите, решили да кандидатстват за позицията "лекар-педиатър". Необходими са също и висше образование със специалност "педиатрия", познаване на нормативната уредба в областта на здравната грижа за деца и компютърна грамотност.

Проектът "Общностен център за деца и семейства – Варна" е финансиран със заемни средства от Международната банка за възстановяване и развитие, като кандидатите ще бъдат оценявани за опит и квалификация съгласно процедурите, описани в указанията на Банката.