Изловиха бракониери на миди в канала

Крими

09-09-2014, 13:46

Снимка:

Impact Press Group | Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

100 кг черноморска мида е върната обратно във водата на лодкостоянка "Черно море"

3 акта на нарушили са съставили инспектори от отдел "Рибарство и контрол" на ИАРА Варна по време на проверки на лодкостоянка "Черно море" и водите на канала на ТЕЦ -Варна, вливащ се във Варненско езеро.

На лодкостоянка "Черно море" е изловен бракониер със 100 кг черна морска мида. Нарушителят с инициали Т.И.И. е извършвал стопански улов с дървена лодка без регистрация и без да притежава разрешително и удостоверение по Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА).

Мидите са върнати обратно във водата.

Заедно с него инспекторите са заловили и шофьор на лек автомобил Фиат "Фиорино", който пък превозвал 20 кг изчистени миди без черупките (ядки). Освен нерегламентирания превоз нарушителят с инициали Р.Я.А не притежавал и документ за регистрация на превозното средство по Закона за ветеринаромедицинската дейност и без придружаващи документи за произход на мидите. На лицето е съставен кат, съгласно ЗРА, а ядките на мидите са върнати във водата.

Във водите на канала на ТЕЦ-Варна, вливащ се във Варненско езеро, инспекторите на ИАРА Варна са съставили и акт на любител рибар без билет за риболов.