Реформаторите: Нови лица, нови правила, стари данъци

Мисия Варна

09-09-2014, 09:48

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Радан Кънев води листата само във Варна, защото се чувства варненски политик

"Нови лица, нови правила, стари данъци"- с тези думи се обърна снощи към членовете и симпатизантите на Реформаторския блок във Варна водачът на листата Радан Кънев при откриването на кампанията на коалицията. Стартът на надпреварата за Варна бе даден в зала 1 на ФК с акапелното изпълнение на "Мила, родино".

Незабавна реформа в правосъдието, сигурността и енергетиката са сред основните акценти в програмата на Реформаторския блок. От РБ настояват за цялостна реформа на публичната администрация и прекратяване на партийната намеса в държавните служби, електронни услуги за гражданите, бизнеса и администрацията и електронни обществени поръчки.

Блокът е единствената алтернатива на актуалното управление на мафията в България и може да върне доверието в държавността, а БСП и ДПС трябва да останат вън от властта, са категорични от блока. Двете партии са и основният им опонент в битката за парламента. Реформаторският блок няма да участва във взаимодействие с ДПС, включително в мнозинство и правителство, което е скрито или открито подкрепяно от движението, каза още лидерът на ДСБ. Радан Кънев е избрал да води само листата във Варна, защото се чувства варненски политик и иска да представлява Варна в парламента.

По-добър живот и европейски стандарти за политическо управление на страната са целите на реформаторите. Те предвиждат приемането на стратегията за дясна социална политика, основана на реформа в образованието, здравеопазването, социалната сфера, е приоритет за блока. Създаването на благоприятна среда за развитие на бизнеса, честни и открити правила за всички инвеститори, както и подготовката на проект за промени в Конституцията и избори за Велико Народно събрание, са записали в програмата си хората на РБ.

Според Радан Кънев в момента конкуренцията в България е в дясното политическо пространство - между "старото в лицето на ГЕРБ, които, не трябва да се оставят повече да управляват самостоятелно и смелата, амбициозна, нова реформаторска програма за дясно управление, много различна от това, видяно през последните години".
РБ са категорично за провеждането на операция "Чисти ръце" - проверка на всички назначения в администрацията, отстраняване на всички, свързани с тайните служби на комунистическия режим, както и хората с установени зависимости и конфликт на интереси.
"Драмата в България е безпрецедентната пошлост на нашия публичен живот, заяви в емоционална реч пред членовете и привържениците на партиите в блока доскорошният председател на ДСБ –Варна и депутат в 39-ото и 40-о НС проф. Димитър Камбуров, д.м.н. "Хората с парите и миналото унищожиха границите между доброто и злото, между може и недей", бе категоричен професорът. Той се обяви категорично против чалгата в политиката и припомни как съществено след себе си.

"От днес нататък предстои дълъг път. През тези четири седмици оставащи до изборите трябва да работим денонощно, за да съберем на едно място всички наши съмишленици, призова вторият в листата на реформаторите Касим Дал. "Варна винаги е била в моето сърце, защото тук живеят моите най-близки роднини, сподели Касим Дал. Преди години тръгнахме от Варна, но за съжаление, не успяхме да се преборим с кликата, която управлява. Сега Варна ни обединява отново", каза още Дал.

Третият в листата - ексдепутатът и бивш зам.-областен управител Стилиян Гроздев, заяви, че след дълги години на разделение десните са за първи път обединени и че РБ ще бъдат гарант за стабилно управление в следващия парламент.

Листата на РБ включва 27 кандидати и е под № 7 в интегралната бюлетина.