БНТ излъчва на живо избора за европейска столица на културата

Мисия Варна

04-09-2014, 15:47

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Прякото предаване е от Министерство на културата, утре от 17:00 часа

БНТ ще излъчи на живо от Министерството на културата избора на български град за европейска столица на културата. Прякото включване ще е утре - 5 септември от 17:00 часа. Водещи на извънредното предаване ще бъдат Анна Ангелова и Даниел Ненчев. С коментари по темата, техни гости в студиото ще бъдат Деяна Данаилова – началник отдел "Международна дейност" в Министерство на културата; Тони Николов – главен редактор на Портала Култура.бг и Диана Андреева – директор на Обсерваторията по икономика на културата.

Както писа Varnautre.bg. на официална церемония на 5 септември от 17:30 ч. в галерия "Средец" на Министерство на културата председателят на експертното жури Стийв Грийн ще обяви името на българския град, който ще бъде номиниран за Европейска столица на културата 2019. Днес и утре 2014 г. международното жури заседава в столицата, за да избере най-добрата кандидатура в конкурса за Европейска столица на културата 2019.
На редовното заседание на Съвета на ЕС през май 2015 г. министрите на културата ще вземат и окончателното решение за определяне на българския град, който да носи титлата "Европейска столица на културата" през 2019-та.