Баба германка се дави на червен флаг

Животът

02-09-2014, 18:51

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Екипите на ДКЦ 1 Света Клементина спасиха 76-годишната туристка

Медицинските екипи на ДКЦ 1 „Света Клементина” спасиха от удавяне германка в тежко състояние, съобщи управителят на здравното заведение, което осигурява медицинското обслужване на плажовете. Инцидентът е станал днес в 11,30 ч. на плаж "Сахара 2" в курорта "Св. Св. Константин и Елена".

Туристката Е. У. на 76 години е влязла да се къпе в морето при забранителен червен флаг и силно бурно море, без да се съобразява с условията и състоянието на морето. След известно време започва да се дави, нагълтва доста вода и е извадена на брега с вече трета степен давене и бързо развит белодробен оток.

Благодарение на медицинските екипи на ДКЦ 1 "Света Клементина', които веднага са й оказали първа помощ с пълна реанимация повече от половин час, туристката е била върната към живота и стабилизирана. С линейка на "Бърза помощ", тъй като плажните медици не могат да напуснат постовете, в които дежурят, германката е откарана в Университетската болница "Света Марина" за по-нататъшно наблюдение и лечение, каза още д-р Иванов.