Наградиха спортните герои на Варна

Спорт

02-09-2014, 14:44

Снимка:

VARNAUTRE.BG | STREET MAN

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Трима участници на младежката Олимпиада в Китай бяха отличени

Кметът Иван Портних и председателят на Общинския съвет Иван Луков наградиха тримата варненци, участници на младежката Олимпиада в Китай. Това се случи пред много гости, ръководители на спорт в града, близки и приятели. Уважена беше и параолимпийската състезателка Стела Енева, която се завърна от европейското първенство по лека атлетика с 2 златни медала.

Душко Благовестов (бокс, кат. до 56 кг) стана втори на игрите в Поднебесната империя, като на финала игра с контузена ръка. Той е шампион на страната и носител на "Купа България”. Душко е бронзов медалист от мондиала за младежи в София. Сега му предстои участие на европейското в Загреб. Възпитаник на клуб „Черно море” с личен треньор Димчо Савов и варненското спортно училище "Г. Бенковски".

Катерина Маринова от "Чар-ДКС" с личен треньор Филипа Филипова се класира 9 при голяма конкуренция в художествената гимнастика. През 2014 г участва в международни турнири, където е завоюва 7 златни,2 сребърни, 5 бронзови отличия.

Плувкинята на "Астери" Георгия Кадоглу подобри националния рекорд за девойки старша възраст на младежките олимпийски игри в Нанджин. На 200 м бруст завърши с време 2:34.45 минути, което я нареди на 11-о място в сериите. Предишното постижение бе на Таня Богомилова от 1980 г. – 2:35.00. Иначе в серията остана пета. Джорджияу не успя да преодолее сериите на 50 метра бруст и 200 метра съчетано в олимпиадата. Треньор на Кадоглу е майка й Гергана Василева.