Да си истински фен е отговорност!

Спорт

02-09-2014, 14:30

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Във Варна има само един отбор, който може да играе пред пълен стадион - ПФК Черно море

За да си истински фен на даден отбор, има моменти, които нямаш право да пропускаш. Независимо в какво състояние се намира отборът ти, на кое място е и без значение от ситуацията в клуба. Просто трябва да си там, за да можеш утре да разказваш. За да можеш да се гордееш с правото да си привърженик на отбора.

Тъжно е за Варна, град с население близо половин милион, да няма поне 1% от жителите на което и да е спортно мероприятие на ниво национално първенство. Тъжно е да има мач във Варна, а на стадиона или в залата да няма публика.

Ситуацията в спорта и най-вече във футбола в морската столица е такава от доста време, а дали ще продължи така и занапред зависи от спортната култура на варненеца, която в момента бледнее пред банкетната.

На последния мач на Спартак 1918 в събота със Септември (Симитли) на стадиона нямаше фенове, а огромна част от стоте присъстващи бяха сиирджии, дошли да видят поредния провал на отбора през този сезон. Това беше тъжна гледка!

Коритото изглежда така, все едно дисциплинарната комисия към БФС е наказала клуба доживот да играе без публика. Нещо, което на всеки друг стадион в професионалния футбол щеше да предизвика покачване на напрежението.

Уви, тук, във Варна, има само един отбор, който може да играе пред пълен стадион - ПФК Черно море. Колкото и рядко, това се случва, факт! А не трябва да е така.