И националистите заложиха на парашутисти

Мисия Варна

02-09-2014, 11:44

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Ревизоро е втори в листата

Журналист и топ-митничар водят листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” за Варна. Пръв е водещият на коментарно предаване в телевизия СКАТ Валентин Касабов. След него - бившият шеф на агенция „Митници” Емил Димитров-Ревизоро. Варненските лидери на ВМРО са на пето и осмо място, съответно за градския координатор Живко Костадинов и за областния - Стелян Любославов.

Кампанията на коалицията започна със скандал във Варна по време на представянето на листата в неделя в зала "Пленарна" на общината. Полиция пристигна да разтървава активисти на НФСБ и екип на телевизия "Алфа". Докато репортерът опитвал да задава въпроси на лидера на партията - Валери Симеонов, бившият депутат от "Атака" Димитър Карбов го сграбчил в гръб и го избутал на 3 метра назад от залата. След това микрофонът бил насочен вече към Карбов, който отново се опитал да отблъсне журналистическата атака. От своя страна пък репортерът направил опит да се защити, блъскайки го с микрофона си, разказват очевидци. Двама униформени служители на реда са били повикани спешно на мястото, за да прекратят разпрата. Репортерът на телевизия Алфа - Николай Караколев, който вече е и кандидат за депутат, е подал жалба в прокуратурата за случилото се.

Трудно е да бъдат предвидени шансовете на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” във Варна заради променливата ситуация с двете партии. На парламентарните избори преди година НФСБ имаше 10 823 гласа, а ВМРО - 3 302. Грубият сбор между двата резултата е достатъчен за 1 депутатско място от Варна, но НФСБ тогава имаше за водач Костадин Костадинов. Без неговото участие и личния му вот от напусналите ВМРО варненци, макар и с по-ниска активност, на евровота НФСБ събра едва 5498 гласа. Еврорезултатът на ВМРО не е ясен тъй като тогава той беше в коалиция с ББЦ и Бареков.