Над 20 незаконни къмпинга бълват зарази по Черноморието

Туризъм

31-08-2014, 15:34

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Райските кътчета са превърнати в опасни бунища и осеяни с безброй дупки – септични ями от тълпи псевдоеколози

Псевдоеколози, които уж се борят за опазването на българското Черноморие унищожават безмилостно последните девствени плажове. Цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово е превърнато в смрадливо бунище. Това установи мащабен проект на Национална Асоциация „Българско Черноморие", чрез който бе извършено преброяване и картиране на незаконните къмпинги. Установихме, че картината е страшна. Върху дюните, плажните ивици и до тях са изникнали над 20 незаконни къмпинги, които бълват опасни зарази.

В момента в тях къмпингуват или по-точно дивакуват над 5000 активни природозащитници. Това са същите „еколози", които непрекъснато протестират под диригентската палка на „зелените олигархи" и техните съратници. Тези хора с манипулирано съзнание от „зеления октопод" имитират любов към природата и вдигат през месец протести, с които уж защитават черноморието от застрояване. Популярните лица от телевизионните екрани, които са готови да легнат пред багерите, всъщност са най-големите палачи на природата. Тези псевдоеколози са превърнали Черноморието ни в гигантски катун, обвит в непоносима смрад. Така наречените диви къмпинги тънат в тонове боклуци произведени от „природолюбителите". Отсечени са хиляди дървета за нощни огньове и скари с кебапчета.


Това е констатацията на доброволците, включили се в програмата на Национална асоциация „Българско Черноморие" - „Да картираме дивакуващите". Около 5 хиляди човека бяха завзели частни, общински и държавни земи и в противоречие на всякакви законови и нормативни актове на воля унищожаваха и заразяваха природата по Черноморието. Прави впечатление, че основните места за дивакуване са тези, определени от псевдоеколози за забранени на живеещите по Черноморието да извършват почти всякакви икономически дейности, но са посочени като места за нашествие на „природолюбители", извършващи унищожаване на самата природа.

След приключване на първия етап на програмата „Да картираме дивакуващите" и събраните над 1000 фотоса с доказателства за отрицателното въздействие върху природата, Национална Асоциация „Българско Черноморие" ще реализира втория етап от програмата. Този етап включва нанасяне на координатните точки от нелегалните къмпинги върху актуална кадастрална карта и върху картите на МОСВ, включващи защитени зони и защитени територии. Третият етап е изготвяне на доклад от събраните данни, който ще бъде изпратен в Европейската комисия и Европарламента. Тези институции вече са сезирани и очакват с интерес документа. Актив Бийч Сокър Къп"