Трима доктори на избираеми места в листата на ГЕРБ

Животът

30-08-2014, 14:07

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Очакванията за Варна са, че ГЕРБ ще има минимум 7, максимум 10 депутати

Трима медици - Красен Кралев, Красимир Петров и Руслан Тошев, са сред първите седем в листата на ГЕРБ-Варна за предстоящите избори на 5 октомври. Водач вече по традиция е бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Листата, която е от 30 човека, бе представена от шефа на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В изказването си Павлова постави акцент на инфраструктурните проекти, Пристанището и магистрала "Хемус". Обеща позитивна кампания, водена от принципа "Няма непостижими цели". Според нея магистрала "Хемус" ще се строи без това да спира изграждането и на магистрала "Струма". За "Хемус" - докъдето е възможно (до Велико Търново - бел.ред.) ще се използват европейски средства, а за останалите участъци - от държавния бюджет и най-вероятно от Европейската инвестиционна банка, стана ясно от думите на Павлова.

Втори в листата е адмирал Пламен Манушев. Той беше депутат в 42-то Народно събрание.

Изненадата в листата на ГЕРБ във Варна е Красен Кралев, който е трети. Присъствието му се определя като ключово след случилото се на предишните избори с аферата Костинброд. Кралев има богат опит като наблюдател на избори в много държави по света, като представител на Националния Демократически Институт на САЩ. Попада в тази организация като студент. Завършил е "Медицина" в МУ-Варна, занимава се с реклама и медии, специализирал е Глобален маркетинг и Мениджмънт на политически кампании в Университета на Южна Каролина в САЩ.

Сочен е от Николай Бареков като един от най-големите му врагове след лидерите на ГЕРБ. Повод за това стана предизборната кампания през 2013. Тогава Бареков и Кралев се срещнаха в качеството си на подкрепящи кандидатите за кмет на Варна - съответно Бареков - Бозов и Кралев - Портних. Още в нощта на изборите Бареков призна, че е бил победен във Варна и "обвини" за това Красен Кралев.

Четвърти в листата е д-р Красимир Петров, който е изпълнителен директор на МБАЛ "Св. Анна". Пети и шести са Красимира Анастасова от Долни Чифлик и Павел Христов - организационен секретар на ГЕРБ-Варна, които ще се борят за втори депутатски мандат. След тях е д-р Руслан Тошев - началник на Очна болница и шеф на ГЕРБ в "Одесос". Шанс пак да влезе в парламента има Нели Петрова, която е осма в листата, а девета е Даниела Панайотова - лидер на младежите в ГЕРБ, която беше депутат само за няколко седмици след избирането на Емил Радев за член на Европарламента. Десети е Николай Апостолов - бивш председател на общинския съвет и депутат в 42-то НС, след него са: Владимир Вълев – Питбула, световен шампион по кик-бокс, Николай Костадинов, който също е бивш депутат, Живко Петров от Суворово, Надя Георгиева - финансист, олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов, автомобилният състезател Тодор Славов, Гергана Гинева - майка и личен треньор на варненската плувкиня Джорджия Кадоглу. Общо 30 имена е подредила в листата местната структура на ГЕРБ. Сред останалите преобладават членове на младежката организация.

Очакванията за Варна са, че ГЕРБ ще има минимум 7, максимум 10 депутата. В национален мащаб анализите показвали минимум 116 и максимум 128 депутати, и че не е изключено да направят правителство на малцинството с подкрепата на други политически сили от център-дясно, базирана на ясни политики и ангажименти.