Гранд Про с равенство срещу молдовците в Шампионската лига

Спорт

29-08-2014, 21:51

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Пинто и Станкович бележат за българите

Отборът на Град Про записа равенство 2:2 с шампиона на Молдова Прогрес Кишинев, в първия мач от предварителният кръг на Шампионската лига, на който варненци са домакини. Надпреварата се провежда в Камчия, а попаденията за българския шампион реализираха Йован Станкович и Пинто. Срещата бе изгледана от шефа на комисията по футзал Красен Кралев, който бе в компанията на дежурните делегати от УЕФА.

Шампионите играха по-добре в срещата, но направиха много ненужни фалове в средата на терена, които им костваха победата. Варненци създадоха и куп голови положения, но не успяваха да ги реализира. Определено новите попълнения в тима на Гранд Про - двамата португалци Паулино и Пинто, както и бразилеца Селсо Алгусто Ферейра разочароваха с изявите си и не оправдаха с очакванията, които имаше към тях след идването им в българския шампион.

Станкович откри резултата в 18-ата минута след изпълнение на дълга дузпа, но през втората част гостите успяха да направят пълен обрат само в рамките на две минути. И двете попадение станаха от дълга дузпа в 33-ата и 35-ата минута.

Минута преди последния сигнал португалецът Пинто успя да изравни за крайното 2:2, след като варненци пуснаха пети човек. Четири секунди преди сирената да даде край на мача Гранд Про можеше и да спечели тази среща, но нямаше шанс пред вратата на гостите.

Утре от 20 ч. Прогрес (Кишинев) излиза срещу Уни Футзал (Булле), а Гранд Про почива. Втората среща на българите е в неделя от 20 ч. срещу Уни Футзал (Булле).

Въпреки равенството българите запазват шансове за класиране в следващата фаза, като решаващ ще е мачът с Уни Футзал (Булле) в неделя.

Гранд Про – Прогрес Кишинев 2:2

Гранд Про: Иванов, Карагеоргиев, Димов, Костич, Станкович (Хаджиев, Паулиньо, Пинто, Хр. Димитров, Попчев, Кръстев, Косев, Селсиньо, Пантев)

Прогрес: Кривой, Кокебан, Бурдуйел, Мунтяну, Тимбалист (Читороаги, Суботин, Севчич, Караман, Такот, Герчиогло, Сърбу, Баешу)

Рефери: Михаел Кристофидес (Кипър), Стефан Дераев (Белгия)

Жълти картони: Карагеоргиев, Пинто (ГП), Кокебан, Мунтяну, Караман (К)