Дъжд и гръмотевици през септември

Животът

29-08-2014, 09:05

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Чакат ни топли почивни дни

Дъжд и гръмотевици ни очакват през септември, предупреждават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките. Според метеоролозите ще се редува топли и студени дни, като максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, а минималните между 4 и 9 градуса.

През първите десет дни на месеца времето над цялата страна ще е облачно и ще вали. Температурите обаче ще са около 25 градуса. През втората и третата десетдневка на месеца ще се появят първите признаци на по-сериозното захлаждане. Според синоптиците живакът ще падне с почти 10 градуса.

Прогнозата за месеца е около 17 - 18 слънчеви дни, а за облачните - около 5 - 6. Средните температури за месеца ще бъдат около 18 - 21 градуса за високите полета между 15 и 17 градуса, а за планините между 4 и 9 градуса.

Синоптиците ни обещават слънчеви и топли почивни дни, като живакът ще показва около 27 градуса. По Черноморието термометърът ще показва 25 - 27 градуса и синоптиците обещават да не вали. Морската вода ще е 26 градуса.