Спартак никога не е бил по-жалък!

Спорт

27-08-2014, 10:58

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Култ към дъгата

Ако някой си мисли, че е видял всичко във футбола,... да дойде на Коритото

Ако някой си мисли, че е видял всичко във футбола,... да дойде в Спартак. При "соколите" винаги има какво ново да се види, кое от кое по-безумно, но и новаторско. Всъщност Спартак функционира напук на всякаква футболна логика, напук на реалностите и при пълна неграмотност от страна на управляващите го - самопровъзгласили се за спасители на клуба.

От няколко месеца Спартак е превърнат във ФК "Фажев 1918" с мощната подкрепа на една "фирма" - "Зафиров & Душко" ООД. От време на време със статут на посланик "на добра воля" се появява и Блажко (б.а. Благой Калфов, бивш шеф на БФС-Варна).

За да си част от тази "мощна корпорация", думата "съвест" изобщо не трябва да фигурира в речника ти. А за да работиш в клуба, заплатата никога не трябва да стои на дневен ред. Така де - когато мълчиш, на Коритото те обграждат с ореол - иначе си предател и системата те изхвърля като във "флипер".

Въпреки трудностите обаче ФК "Фажев 1918" продължава да се бори усилено за "стабилизирането" на клуба. След напъните на шефа и неговия съветник и дясна ръка в това начинание, "човекът оркестър" и част от "фирмата" - Румен Димов (Душко), Спартак е без точки и без вкаран гол вече четири мача, с голова разлика 0:15. А от началото на сезона през диспансера за годишни медицински прегледи са преминали над 40 футболисти и бройката им расте. Очаква се до Нова година тя да стигне 100.

Само за месец Румен Димов стана фактор в Спартак. Той изпълнява няколко функции в клуба - треньор в мъжкия тим, шеф на стадион Спартак, администратор и какво ли още не. Душко е футболният пенкилер в професионалния футбол и в частност в Спартак. Спряган е и за нов шеф на школата. Всъщност това вече е решено от високо, след като легендарният вратар Краси Зафиров, известен сред феновете като "сивият кардинал" (изразът се използва за хора, които действат задкулисно и имат реално влияние върху формалното ръководство б.а.), и настоящият директор на школата Николай Станчев развалиха дуслука и последният трябва да бъде "наказан".

Легендарният вратар пък за последно се появи на Коритото при представянето на Атанас Атанасов - Орела в началото на годината. Всъщност при всяка треньорска смяна от Зафиров струи надежда за нещо нови и различно, а очакванията му са за триумф, които по сигнал споделя в казионни интервюта.

Блажко пък е от хората, които могат с дни да стоят до теб и да не ги забележиш. Той е майстор на диалозите "на 4 очи": на пейка в парка и по градинките, когато става въпрос за Спартак. Иначе в по-голям кръг от хора не произнася тази дума...има лична хигиена.

Не виждате ли, господа лидери, над лидери, под лидери и скрити лидери на Спартак 1918, че сте на прага да заличите 95-годишен клуб? Не осъзнавате ли, че Спартак никога не е бил по-жалък и никога не е бил по-унизен от сега? Не разбирате ли, че с имената си ще останете в историята, като хората унищожили Спартак? Не виждате ли, че убивате една футболна общност във Варна заради лични и чужди интереси? Какво още трябва да се случи, че да спрете да блудствате с този клуб?