Рекламни трикове ни удрят в джоба с last minute за море

Туризъм

27-08-2014, 07:54

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

"Промоциите" в последната минута излизат по-скъпо от стандартна резервация

Рекламни трикове за евтино море в последната минута ни удрят в джоба с нереално скъпи предложения. В много от случаите обявите за промоции при записване в последния момент се оказват по-скъпи от стандартните предложения, обявени по-рано, установи проверка на "Новинар". Най-чести са предложенията за "евтини" резервации в последната минута в курортите Свети Влас, Елените, Слънчев бряг, Созопол, Св. св. Константин и Елена. В някои от случаите промоциите са минимални и офертата last minute се различава с 1-2 лв. от първоначално обявената цена за целия престой.

Почивките в хотели с еднакви звезди в Св. св. Константин и Елена на база all inclusive например са стрували 38 лв. на човек на ден, ако сме запазили стая в началото на сезона, а в "топгорещите" оферти за резервация в последната минута са 37 лв.

В Приморско масово първоначалните оферти не се различават от сегашните. В други случаи запазването по-рано излиза двойно по-евтино отколкото в последната минута за едни и същи условия. В момента има популярни last minute оферти за Царево за 470 лв. за 5 дни на човек. В цената влизат храна и напитки на корем с туристическа застраховка. Обикновените резервации, направени преди месец при същите условия в хотели в курорта, са стрували 240 лв. за същия престой.

И все пак, ако искате да резервирате почивка в последната минута, сравнете цените на един и същи хотел в горещата оферта на туроператора и на сайта на самия хотел. В някои от случаите наистина има намаления до 20%, тъй като хотелиерите имат да запълват стаи. Имайте предвид обаче, че понякога ранното записване ви дава право на 1 или 2 безплатни нощувки, а това в последния момент - не, уточниха туроператори.

Ако искате да отидете на почивка в чужбина, можете да се доверите на българските агенции, увериха туроператори. Резервацията през наша фирма излиза по-евтино, отколкото ако използвате чуждестранна. 4 нощувки в луксозен хотел в Барселона например струват 279 евро през наша агенция. Испанските туроператори предлагат същите почивки с по 100 евро по-скъпо. Офертите за Гърция и Турция също са по-евтини през нашите агенции.