70 легла, матраци и завивки получиха пострадалите в „Аспарухово”

Мисия Варна

23-08-2014, 12:17

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Дарението е от Международната благотворителна фондация АДРА България

Пострадали от наводненията в „Аспарухово”, останали без покъщнина и имущество, получиха като дарение легла, матраци и комплект завивки със съдействието на районната администрация и доброволци от Българския червен кръст. Това са хора, живеещи на улиците „Орел”, „Кирил и Методий”, „Белгород”, „Розова долина”, „Моряшка”, „Чонгора”, както и настанени в общински жилища.

Общо 100 комплекта - легло, матрак и завивки, бяха дарени от Международната благотворителна фондация АДРА България. Парите за тях спечелихме по специално разработен проект в помощ на пострадалите от наводненията, обясни координаторът на фондацията Георги Боев. 30 от комплектите изпратихме на нуждаещи се семейства в Добрич, допълни той.
От районната администрация в „Аспарухово” осигуриха работници, които да изнесат и натоварят обзавеждането, предварително складирано във физкултурния салон на училище „Любен Каравелов”.
АДРА – България е създадена през 1992 г. като част от голямото семейство на АДРА – Интернешънъл да оказва хуманитарна помощ при бедствия и аварии и подкрепа за развитие на най-бедните.
Фондацията е помогнала на стотици хора чрез дарения на медицинска техника – рентгенови апарати, стерилизатори, мамографи, ЕКГ, ехографи, операционни маси, инвалидни колички. Осигурила е чрез дарители и е разпределила стотици тонове хранителни продукти, дрехи, медикаменти, парични помощи, предназначени за пенсионери, за домове за сираци, за стари хора, за лица с физически, психически и умствени увреждания, деца с психически разстройства и физически увреждания, болници и училища, затвори, за съюзите на слепите, глухите и инвалидите, за общински центрове за социални грижи и др.