Незаконен къмпинг цапа край Четвърта буна (СНИМКИ)

Животът

22-08-2014, 11:28

Снимка:

VARNAUTRE.BG | STREET MAN

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В крайна сметка не може да се саморазправяме, затова сме алармирали органите на реда, за да предриемат мерки, коментира концесионерът на плажната ивица

Край четвърта буна на варненския плаж има незаконен къмпинг. 6 - 7 каравани са паркирани край пътя и обитателите им са се разположили там необезпокоявани от никого, алармира агенция Черно море. Кемперите са с бургаска, софийска и варненска регистрация. Сред летовниците има и чужденци – австриец и словенец. Мястото, на което са кемперите и караваните, определено не е подходящо за къмпингуване. Няма и условия за това.

Във връзка с това концесионерът на плажната ивица, представен от търговския пълномощник Андрей Василев, е изпратил писма до кмета на общината, до началника на Второ РПУ и до директора на ОД на МВР – Варна. В нея се казва, че поставянето на преместваеми обекти на морския плаж и на прилежащата му територия става след съгласуване на схема с министъра на регионалното развитие. Право на това по договор има единствено фирмата концесионер след издаване на разрешение за поставяне от главния архитект на община Варна.

Зам.-кметът на община Варна Тодор Иванов заяви, че ще бъде направена проверка. От пресцентъра на МВР – Варна, съобщиха, че още не са получили писмото от 19 август т.г., но след като пристигне, ще предприемат веднага мерките, предвидени от закона, пише още "Черно море"."Миналата година кемперите бяха два, сега са вече 6 - 7, а в разгара на лятото, в началото на август, броят им достигна 10. Тяхното присъствие тук води до замърсяване на района. Това не е място за къмпинг, нито е с такъв статут, нито има условия за такава дейност. По Закона за туризма има терени, които са предназначени за къмпинги. Те попадат под изискванията на закона. Изграждането на подобен къмпинг тук е незаконно. Такива кемпери и каравани създават допълнителна предпоставка за задръстванията", коментира още Василев.