Женски екземпляри от Варна спасяват самотни мъжкари от Пазарджик

Животът

21-08-2014, 09:16

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

На повика на Саша, който се оказа преждевременно сексуално развит сибирски тигър, се отзова варненска тигрица

Две дами от Варна ще спасят изпадналите в драматично положение мъжкари в зоопарка на Пазарджик. Става дума за тигъра Саша и скалния орел, на които спешно трябва да се намерят женски. Това е задължително предписание на екоинспекцията, защото животните се измъчват без половинки, информира "Труд". Положението с орела е особено драматично, защото той е със счупено крило и трябва да му се намери партньорка със същите травми. Причината е, че птицата не може да лети, а само подскача. Лично кметът на Пазарджик Тодор Попов се зае да търси половинка на орела. Първоначалният ентусиазъм бе попарен от факта, че всички налични орлици са здрави, дори и тези в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Вчера по обед дойде благата вест - във Варна има ранена женска.

На повика на Саша, който се оказа преждевременно сексуално развит сибирски тигър, се отзова тигрица, също от Варна. “Преговорите са в напреднала фаза и е въпрос на седмици. За тигрицата няма да плащаме нищо, но поемаме всички разходи по транспортирането и изхранването”, заяви Татяна Стоянова, началник на канцеларията на кмета на Пазарджик.

Екоинспекцията се самосезира по сигнал на гражданка. Жената видяла, че ром гали сибирския тигър през оградата на клетката. Екоинспекторите установили на място, че той и орелът страдат от липсата на партньорки. Саша е роден на 10 април 2013 г. в зоопарк в Чехия, откъдето е докаран в Пазарджик и дарен от анонимен благодетел. В момента тигърът тежи 150 кг.