Вложители на КТБ блокираха "Нептун"

Мисия Варна

19-08-2014, 18:36

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Около 50 вложители на Корпоративна търговска банка блокираа преди малко кръстовището на площад "Илко Ескенази", познато на варненци като "Нептун". Те останаха само няколко минути на пешеходната пътека на ул. "Бенковска", въпреки това предизвикаха голямо задръстване по бул "Сливница".

След като бяха предупредени от полицаи, че действията им са незаконни, тъй като нямат разрешително за такъв протест, вложителите освободиха кръстовището и се върнаха отново пред офиса на банката на ул. "Братя Георгиевич". Тук те облепиха фасадата на трезора с лозунги: "Днес е КТБ, утре друг", КТБ е национален проблем", Депозантите са и избератели", "Искрoff, кажи си" и "Ние не сме вече рая покорна".

Протестиращите обсъждаха днес и бъдещите си действия, като блокиране на кръстовища, по-големи пътни артерии или шествия с коли из града. Повечето от тях са категорични, че няма да гласуват на предстоящите избори и се надяват да бъдат подкрепени и от други хора, които също не били застраховани да изпаднат в тяхното положение, макар и с влогове в други банки.

Аналогични протести се провеждат днес и в други градове в страната.