Поканиха кандидатите за депутати да се подложат на тест за интелигентност

Новините

18-08-2014, 17:11

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Тестът щял да помогне на хората да направят избора си

Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на вас, при взимането на решение кои именно кандидати да предпочетете за вашите листи, пишат от "Менса" до ръководствата на партиите. Изразява се и надежда, че кандидатите, които направят теста, ще оповестят своите резултати публично. "Менса - България" в този случай се ангажира да проведе теста без такса (или да възстанови таксата, ако такава вече е платена) и да потвърди резултатите на участниците след тяхното оповестяване.

Тъй като индивидуалните резултати на всеки от тестваните са лични и следователно конфиденциални, то "Менса - България" не би могла да ги оповести без изрично декларираното съгласие на участниците за тяхното публично обявяване. Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от "Менса Интернешънъл", и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути по-късно.

Предложението е във връзка с обществения дебат относно възможността за провеждане на (частични) мажоритарни избори, в които да се отчитат и личните качества на кандидатите за Народни представители. В тази връзка, изтъкват от "Менса" интелигентността е един международно признат измерител на способностите на хората, информира news.bg
"Менса - България" е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на "Менса Интернешънъл", най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.