Варна получи още подкрепа като кандидат за Европейска младежка столица

Мисия Варна

18-08-2014, 16:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Подкрепата си към Варна 2017 изрази и Калин Каменов - заместник-министър на младежта и спорта в служебното правителство

Асоциацията на младежките организации в България (АМО) изрази официалната си подкрепа за Варна като кандидат за Европейска младежка столица през 2017г.

"Асоциацията ни вижда в заявката на морския град с хилядолетна история един незаменим горд представител на страната ни в прилагането на младежките политики пред европейското семейство, а младите варненци като едни от най-активните в младежката сфера. Със своята история, автентичност и привлекателни национални и международни фестивали, Варна печели сърцата на масата български младежи във финалното съревнование към тази инициатива", се пише в писмото.

Подкрепата си към Варна 2017 изрази и Калин Каменов - заместник-министър на младежта и спорта в служебното правителство. "Вероятно сте чували, но във Варна е развита изключително благоприятна среда за младежки НПО и неформални младежки групи, които не спират да създават стойнстни инициативи за своите съграждани. Именно затова Варна отново е финалист в конкурса за Европейска младежка столица. Всички в министерството на младежта и спорта подкрепяме тази кандидатура и стискаме палци на Варна", пише в личния си блог Каменов.Специално за Деня на Варна в морската столица пристигна и делегация от обявения за младежка столица през 2016г. азербайджански град Гянджа. Наджиф Хамзаев - заместник кмет и председател на градската организация на "Нова азербайджанска партия", заедно с Мушик Яфаров от дирекция "Младежки дейности", презентираха проекта, с който завоюваха титлата и изразиха категоричната подкрепа към Варна за наследник на престижното звание.