Варненци гонят класиране в 16-цата на Европейско по плажен волейбол

Спорт

18-08-2014, 12:43

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненци на европейско по плажен волейбол в Норвегия

Надпреварата ще се проведе в Норвегия от 21 до 24 август

Две варненски двойки ще представят страната ни на Европейско първенство по плажен волейбол за 18-годишни в Норвегия. Деница Петрова/Стефани Кьосева и Велин Стоянов/Георги Ботев с треньор Пламен Николов заминават в сряда, а ден по-късно ще стартират участието си в надпреварата.

Любопитното е, че Стефани Кьосева е внучка на легендарния футболист и голмайстор за всички времена с екипа на Черно море Стефан Богомилов.

С момичетата Пламен Николов работи от 2 години, а с момчетата от началото на това лято. В ранглистата при момичетата страната ни е на 24-то място, а при момчетата на 18-то. Според треньорът влизане в 16-цата на европейското първенство ще е успех.

Деница и Стефани са 5-ти във временното класиране на родното ни първенство по плажен волейбол при жените. Те са участвали на 5 турнира. Велин и Георги са с година по-малки от участниците на ЕП.

Надпреварата ще се проведе от 21 до 24 август.

Пламен Николов сподели, че във федерацията се мисли по-целенасочено за плажния волейбол. Миналата година бюджетът за този спорт у нас е бил 80 000 лв., а тази година е 230 000 лв.

Последната голяма българска изява на голям форум по плажен волейбол е участието и 9-то място на сестри Янчулови на Олимпийските игри в Атина. Според Пламен Николов за Олимпийските игри в Токио може евентуално да очакваме да има българско участие.

Деница Петрова и Стефани Кьосева са девойки, но участват и при жените в първенството ни. След Европейското в Норвегия им предстои участие на турнир в Пазарджик. У нас последните две години се прави шампионат по плажен волейбол за 18, 22-годишни, мъже и жени. Велин Стоянов и Георги Ботев са първи при младежите и това им извоюва квота за Норвегия. В момента тече БП по плажен волейбол в Тимишоара (Рум), където също участват две наши двойки.