Пишем нова визитка на страната

Туризъм

18-08-2014, 06:50

Снимка:

n/a

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Излизаме с оферта за туристически маршрути

Какви са задължителните промени в туризма, за да променим визитната картичка на България?

Това ще бъде основната тема на дискусията за националните цели в туристическия отрасъл. Модератор на форума ще бъде главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. Учени, инвеститори в туризма, браншови организации и експерти ще дадат предложенията си за промяна на националния образ на страната ни - от дестинация за евтина алкохолна ваканция в дестинация за новите видове туризъм: културно-исторически, поклоннически, СПА и винен, кулинарен, приключенски. Ще бъдат набелязани мерки за удължаване на летния и зимния сезон. Както и за увеличаване на възможностите за целогодишен туризъм.

Сред основните теми на дискусията ще бъдат двата най-спорни през последните години въпроса - как, с какви средства и откъде да се организира националната реклама на България. И трябва ли да има отделно министерство на туризма.

Превръщането на културно-историческия туризъм в работеща индустрия и развитието на СПА и балнеотуризма като водещ отрасъл ще са следващите акценти на форума. Специално внимание ще бъде отделено на нуждата от спешно уреждане на собствеността на културно-историческите паметници, както и на създаването на фонд "Културно наследство". Дискусията няма да подмине и щекотливия въпрос необходими ли са данъчни облекчения за инвестиции в туризма.