Пожар гори в лагер в Кранево (+)

Крими

15-08-2014, 22:19

Снимка:

Петя Чанева и Надя Георгиева

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Огънят е изпепил едното крило на сградата заедно с багажа на децата

Пожар гори в Международния детски лагер в Кранево, съобщиха читатели на varnautre.bg. Пламъците са обхванали 2-етажната сграда и половината от нея вече е изгоряла заедно с багажа на летовниците по стаите. По непотвърдена информация всички почиващи в емблематичния за социалистическите години лагер деца - предимно от Русия, са били евакуирани навреме и няма пострадали.

Огънят лумнал около 19 часа и бързо обхванал покрива на всички крила на сградата. На мястото има 5 пожарни коли. Полиция е отцепила района и предупреждава всички пътуващи през селото да бъдат внимателни. Пламъците продължават да се виждат отдалеч и заревото става все по-голямо.

От сградата са били евакуирани 23 деца от Русия, които са настанени в друг хотел, научи Добрич Утре. Няма пострадали или обгазени деца, съобщи Тихомир Катранджиев ПБЗН – Добрич.
Унищожени са 840 кв. м. от покрива на лагера и столовата на втория етаж. Спасени са помещенията на първия етаж.
По първоначална информация причина за инцидента е изхвърлена незагасена цигара върху кашони, които се намирали в близост до детския лагер.
През цялата нощ сградата остава под наблюдение от противопожарен екип. Разследването на пожара продължава от РУП-Албена, като е образувано досъдебно производство.