Баскетболистите на Черно море стартираха подготовка с футбол

Спорт

15-08-2014, 17:40

Снимка:

gong

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Сърбин започна с "моряците" днес

Баскетболистите на Черно море Порт Варна се събраха днес за първо занимание от предсезонната подготовка. След кратък разговор между ръководството, треньорския щаб и състезателите, играчите започнаха подготовка с двустранна футболна игра.

Новите състезатели в отбора са сръбският плеймейкър Александър Влахович. „Получих достатъчно информация за клуба. Моят мениджър е този на Педжа Стаменкович и Джордже Тресач. Едно от нещата, който надделя да дойда в Черно море порт Варна е амбицията на отбора. Не се познавам с другита двама сърби в тима Александър Йевджич и Александър Андреевич. Тук се запознах с тях”, разкри Влахович. Той е израснал в школата на сръбския гранд Партизан. Играчът е препоръчан на варненския клуб от сръбски специалист. "Гледах негови мачове, той е страшно отборен играч, където е играл винаги е бил лидер, много добър е като човек и смятам, че ще се впише в отбора", коментира наставникът Денислав Коцев.

Новият стар състезател на Черно море Порт Варна е Александър Йевджич, който се завръща в тима след тежката контузия, която получи миналия сезон по време на турнира за Купата на България. "Йевджич е многофункционален играч, опитен и разумен", заяви треньорът на варненци.

Другото ново попълнение е бившият играч на Ямбол Станислав Славейков. "Миналата година той се представи много добре и смятаме, че ще ни помогне на позиция 3 и 4", смята Денислав Коцев. С отбора подготовка започват и юношите Ангел Пейчинов и Венелин Христов. Лъчезар Радев най-вероятно през новия сезон ще играе за Икономическия университет във Варна.

До 15 септември Черно море Порт Варна ще залага на отборната и физическа подготовка. След това тимът ще изиграе поне 10 контролни срещи. Предвижда се отборът да изиграе три проверки в Белград, като два от съперниците там са ясни - Цървена звезда и ФМП Железник. Датите още не са уточнени.

Варненският отбор е в контакти и с тима от румънския град Плоещ за провеждане на контролни срещи там. Денислав Коцев е категоричен, че Черно море Порт Варна ще търси силни отбори за съперници в контролите.

Според него съставът на отбора за новия сезон е съчетание между опитни и млади състезатели.